Το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έπρεπε να έχει γίνει… χθες

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει το άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και προσπαθεί να καταλάβει ποιοι είναι εκείνοι που αντιδρούν και γιατί.

Το μητρώο εγγραφής ερασιτεχνικών σωματείων μπήκε στην ζωή μας λοιπόν. Η πρώτη προσπάθεια καταγραφής ερασιτεχνικών σωματείων επιχειρείται στην Ελλάδα και αντί να την αγκαλιάσουν οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία, βλέπουμε τον καθένα από αυτούς να άγεται και να φέρεται με τρόπο που εμένα δεν μου προκαλεί εντύπωση. Ελλάδα είναι βέβαια και στην χώρα μας έχουμε μάθει να κινούμαστε με εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η φράση “ομάδα – σφραγίδα” αποτελεί ελληνική πατέντα, την έχουμε οικοιοποιηθεί στην χώρα μας και εδώ ταιριάζει γάντι. Βλέπετε, όλα αυτά τα χρόνια κουμάντο στις εκλογές (και σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωναν και το εκλογικό αποτέλεσμα) αυτά τα σωματεία. Σωματεία που δεν έχουν λόγο ύπαρξης παρά μόνο όταν έρχονται οι εκλογές και στην συνέχεια εξαφανίζονται.

Ακόμα και εδώ στα μέρη μας συμβαίνουν αυτά. Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα Live Sport δημοσίευσε τα ονόματα διάφορων ομάδων της χώρας που ψήφισαν και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν αναφέροντας το όνομα της ομάδας μπάσκετ του Γιούχτα. Βλέπετε, το θέμα δεν είναι ποδοσφαιρικό και καλώς δεν είναι ποδοσφαιρικό. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και κανονικά οι ίδιοι οι παράγοντες του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα έπρεπε να προωθήσουν την εγγραφή τους προκειμένου να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και να μην αδικούνται οικονομικά όλα τα σωματεία. Γιατί όσο περισσότερο ξεκαθαρίσει η εικόνα γύρω από την παρουσία των ερασιτεχνικών σωματείων, τόσο περισσότερο στην συνέχεια θα υπάρξει και μεγαλύτερη πίεση για επιχορηγήσεις σε σωματεία που είναι ζωντανά, απασχολούν ανθρώπους, έχουν παιδιά στις ακαδημίες τους και γενικά δεν είναι φαντάσματα.

Υπάρχουν σωματεία σφραγίδες σε όλη την Ελλάδα. Και δεν είναι και λίγα. Σωματεία που δημιουργούν παράγοντες οι οποίοι στην συνέχεια κάνουν την δική τους διεθνή και μη καριέρα. Ίσα – ίσα για να κερδίσουν πέντε λεπτά δημοσιότητας (ενδεχομένως και κάτι παραπάνω) προκειμένου να πάρουν μετάθεση στην συνέχεια στις θέσεις οποιασδήποτε Ομοσπονδίας.

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι κόντρες που μπορεί να έχει ο Αυγενάκης με τον οποιονδήποτε. Όμως στην περίπτωση του ψηφιακού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, έχει δίκιο όχι απλά 100% αλλά 1000% γιατί είναι μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει χθες, ούτε καν σήμερα! Να μπει μια τάξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να μάθουμε όλοι τα σωματεία που είναι ζωντανά, έχουν δράση και δεν είναι απλά μια υπόθεση που δουλεύεται από το γραφείο ή από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Δεν γίνεται να διαβάζουμε πως υπάρχει ομάδα μπάσκετ με το όνομα Αθλητικός Σύλλογος Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος που έχει ισχύ μόνο για να ψηφίζει στις εκλογές της ΕΟΚ και στην συνέχεια να εξαφανίζεται. Δεν γίνεται να διαβάζουμε για σωματεία – σφραγίδες που έχουν ζωή μόνο για αυτόν τον λόγο. Δεν γίνεται εν έτη 2020 να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ελλάδα.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook