Το φιάσκο όπως… αναμενόταν

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Σήφης Κορωνάκης για το μέλλον του ΟΦΗ αλλά όπως αναμενόταν εξελίχθηκε σε φιάσκο. Όχι γιατί δεν πήγε κόσμος, όχι γιατί δεν ειπώθηκαν κάποια πράγματα που μπορεί να εμπεριέχουν ενδιαφέρον, αλλά γιατί δεν πήγαν αυτοί που έπρεπε. Αυτοί που έχουν κάνει τα μεγαλύτερα λάθη. Και φυσικά κανένα […]

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Σήφης Κορωνάκης για το μέλλον του ΟΦΗ αλλά όπως αναμενόταν εξελίχθηκε σε φιάσκο. Όχι γιατί δεν πήγε κόσμος, όχι γιατί δεν ειπώθηκαν κάποια πράγματα που μπορεί να εμπεριέχουν ενδιαφέρον, αλλά γιατί δεν πήγαν αυτοί που έπρεπε. Αυτοί που έχουν κάνει τα μεγαλύτερα λάθη. Και φυσικά κανένα κακό λόγο δεν έχουμε να πούμε για όσους μπήκαν στον κόπο να πάνε σε μια σύσκεψη που εκ των προτέρων και εκ των πραγμάτων δεν θα οδηγούσε πουθενά. Γιατί πολύ απλά σε 20 περίπου ημέρες θα υπάρχει Γενική Συνέλευση και εκεί θα ειπωθούν όσα πρέπει να ειπωθούν.

Στην σύσκεψη έλαμψαν δια της απουσίας τους το 90% των μεγαλομετόχων (συμπεριλαμβάνουμε όσους έχουν πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ σε μετοχές), ενώ αισθητή ήταν και η απουσία του Ερασιτέχνη οι εκπρόσωποι του οποίου μετά το χθεσινό λιβελογράφημα του Σήφη Κορωνάκη, δεν είχαν και κανένα λόγο να πάνε. Αν συνυπολογίσουμε ότι απουσίαζαν και μέλη από τη νυν διοικούσα επιτροπή, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι επί της ουσίας, τίποτα.

Κατά τα άλλα από την σύσκεψη κρατάμε την πρόταση Βατσινά να αναλάβει ο κάθε ένας τα χρέη του. Έχουμε ξαναπεί ότι σαν πρόταση είναι σωστή. Η εφαρμογή της είναι δύσκολη, και έτσι για να γίνει πιο πειστικός ο πρώην μεγαλομέτοχος, πέρα από την πρόταση ας κάνει και την κίνηση να καταθέσει τα χρήματα που θα πρέπει να δώσει ο ίδιος  σε ειδικό λογαριασμό και να περιμένει να ακολουθήσουν οι άλλοι. Γιατί, να προτείνω κάτι που γνωρίζω καλά ότι θα απορριφθεί από τους υπόλοιπους, μοιάζει με «μαγκιά άνευ περιεχομένου».

Από κει και πέρα η πρόταση Γιάννη Παπαματθαιάκη για προσέγγιση της οικογένεια Βαρδινογιάννη μοιάζει με… ουτοπία. Γιατί και στο παρελθόν έχει γίνει πολλές φορές αλλά η… πόρτα ανοίγει δύσκολα και επιλεκτικά. Δεν λέω να μην γίνει μια ακόμα προσπάθεια, λέω ότι οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες και ο ΟΦΗ δεν μπορεί να περιμένει…

Κοντολογίς. Η σύσκεψη δεν πρόσθεσε τίποτα περισσότερο από ευχές και ανέφικτες προτάσεις. Ο ΟΦΗ χρειάζεται μια Γενική Συνέλευση που μέχρι να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να έχουν γίνει δεκάδες συναντήσεις και εκατοντάδες σκέψεις για το… αύριο. Να βρεθεί μια λύση και να βγει μια διοίκηση πάνω από όλα ενωμένη, με πλάνο και κάποιες οικονομικές δυνατότητες τουλάχιστον για τα… μικροέξοδα.  Γιατί όπως φαίνεται αφού δεν υπάρχει επενδυτής η… λύση είναι η παραμονή στην Σούπερ Λιγκ και η σταδιακή εξόφληση του χρέους μέσω τηλεοπτικών και ταυτόχρονα περικοπή των δαπανών μέχρι εκί που δεν πάει. Διαφορετικά, οι επόμενες λύσεις είναι επίμονες και… άνοστες.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook