Η ΕΠΣΗ…και οι τέσσερις των πλέι άουτ

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα περιπλανάται το διάστημα αυτό πάνω από το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Επικεντρώνεται για τον αριθμό των ομάδων της επόμενης μεγάλης κατηγορίας. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Δηλαδή, σε περίπτωση, που το ευχόμαστε, δεν υποβιβαστεί ομάδα Ηρακλείου από την Γ εθνική, τι θα γίνει τότε στην Α1; Όλα τα σχετικά με το τι αναφέρει η φετινή προκήρυξη, για τον αριθμό ομάδων που πέφτουν, που ανεβαίνουν, για πλέι οφ και πλέι άουτ, τα γνωρίζουμε όλοι. Εκεί που φαίνεται ότι υπάρχει κενό, είναι σε περίπτωση λοιπόν που δεν υποβιβαστεί,ομάδα από την Γ εθνική.

Τότε ο αριθμός θα είναι δεκαπέντε. Πως θα καλυφθεί το κενό; Πως θα γίνουν ξανά οι ομάδες 16; Μιάου; Να έρθουν ντόμινο από κάτω οι ομάδες; Ή να μην υποβιβαστεί…τρίτη ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία; Άρα, να μη διεξαχθούν εν τέλει φέτος…πλέι άουτ; Και πάλι… μιάου;

Αυτός είναι και ο λόγος που οδήγησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στα γραφεία της ΕΠΣΗ, τους παράγοντες των ομάδων Τυλίσου(καλημέρα πρόεδρε!), Φαιστού, Αγίας Βαρβάρας και Τριτωνίας. Τους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή. Επίσκεψη λοιπόν στην(κυρία!) ΕΠΣΗ και όποιος αντέξει.

Στο φίλο μας τον Θεόφιλο Ασλάνη, σίγουρα του προέκυψε καυτό θέμα, που δε θα ήθελε με τίποτα, να του τύχει στη παρθενική του παρουσία ως υπεύθυνος διοργάνωσης των πρωταθλημάτων. Οι παράγοντες διατύπωσαν απόψεις και επιχειρήματα, αλλά και από την Ένωση, τοποθετήθηκαν… ότι επιφυλάσσονται. Θα το επεξεργαστούν το όλο θέμα(καλημέρα υπέρ πρόεδρε!) και σίγουρα θα ζητήσουν μια άποψη από τη…μητέρα ΕΠΟ. Ήδη, όπως μάθαμε έχει σταλεί το σχετικό έγγραφο, ζητώντας… μια γνωμάτευση της Ομοσπονδίας. Βέβαια, ξέρουμε όλοι μας τα απλά.

Ότι πάντα, όποιος πέφτει, πέφτει. Και για ότι χρειαστεί να καλυφτεί κενό κουτάκι, η αναζήτηση, και κάλυψη της όποιας κενής θέσης, γίνεται από τις όποιες παρακάτω κατηγορίες. Όμως, σε περίπτωση που ανακαλυφθεί ότι στη διατύπωση, υπάρχει πρόβλημα, τότε τι γίνεται;

Σαφώς και δεν είμαστε ούτε νομικοί, ούτε αρμόδιοι, ούτε διοργανωτές. Υπάρχει η ΕΠΣΗ, η οποία θα έρθει να δώσει λύση, να δώσει απαντήσεις, να πάρει αποφάσεις. Πάντα με επιχειρήματα, κάθε ομάδα είναι μέλος της, δικαιοσύνη λοιπόν και ίση μεταχείριση, τα αυτονόητα δηλαδή.

Και οι ομάδες δεν είναι κακό που ψάχνονται για τα συμφέροντα τους, αλλά και η Ένωση, είναι καταδικασμένη να μοιράζει δικαιοσύνη, προστατεύοντας αυτά που νομοθετεί. Όλα εκείνα που στηρίζει τη δομή της κάθε σεζόν, των κάθε πρωταθλημάτων. Και το όνομα δεν είναι άλλο, από τη λέξη…προκήρυξη πρωταθλημάτων και κυπέλλου.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook