Διαιτητικά…σφηνάκια

Όπως μάθαμε, ποσοστά από τα εξοδολόγια των διαιτητών στη πρεμιέρα των πρωταθλημάτων μας, δε ζητήθηκαν. Δε ξέρουμε πως θα προχωρήσει η σεζόν, τουλάχιστον για τώρα.

Αλλά από την άλλη, στην Επιτροπή Διαιτησίας, τα έξοδα τρέχουν.
Όπως ξέρουμε υπάρχουν τα έξοδα του γυμναστή των διαιτητών. Χρήματα για τις εκάστοτε σχολές διαιτησίας. Έξοδα για τη χρίση της αίθουσας του ξενοδοχείου.
Για το τελευταίο, σαφώς γίνεται κατανοητό πως αναφερόμαστε στο χώρο που γίνονταν τα μαθήματα κάθε Δευτέρας.
Επειδή όμως μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, δε θέλουμε περισσότερη αναφορά. Για τώρα βέβαια τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά. Αλλά κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε…στη καθημερινότητα!
Και τότε πάλι,τι; Μα στο ξενοδοχείο ξανά. Για επιστροφή στην αίθουσα του ΣΔΠΗ, δε βλέπουμε φως στο τούνελ. Μακάρι να διαψευστούμε βέβαια. Σίγουρα έρχονται εξελίξεις, αλλά δε ξέρουμε το όριο τους.
Από που θα βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της ΕΔ της ΕΠΣΗ;
Σκούρα τα πράγματα, να υπάρξει καμιά πηγή, που για τώρα δε τη ξέρουμε; Μπορεί, αλλά δεν αποκλείουμε μέσω διαλόγου και ενημέρωσης, οι διαιτητές μας, να προσφέρουν μέρος των εσόδων τους προς το συγκεκριμένο ταμείο. Και εδώ βάλτε τώρα εσείς, ότι εξελίξεις μπορούν να σας έρθουν στο μυαλό.
ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ πιέζουν. Και πιέζουν πολύ ασφυκτικά, επιθυμούν ανεξάρτητη διαιτησία. Το ίδιο επιθυμεί και η κυβέρνηση, ίσως βέβαια αν δεν υπήρχαν οι διεθνής Ομοσπονδίες, να μην ήταν τόσο έντονη αυτή η επιθυμία. Αλλά το βασικό είναι πως θέλουν με βάση το νέο νόμο του κράτους, να προχωρήσουν οι σχετικές τροποποιήσεις.
Λέτε με το που θα αλλάξει ονομασία και τροποποίηση καταστατικού η ΟΔΠΕ, να ακολουθήσουν ντόμινο εξελίξεις και στους ΣΔΠ;
Πρόσφατα έγραψαν εξετάσεις οι νέοι(πλέον) διαιτητές της περυσινής σχολής. Ως στήλη είναι ευκαιρία να τους δώσουμε συγχαρητήρια. Και με υγεία για ότι καλύτερο στη δρόμο που επέλεξαν.
Όπως έχει ανακοινωθεί, στο προσεχές διάστημα, θα δημιουργηθεί η επόμενη, η νέα σχολή διαιτησίας.
Με πολύ μεγάλη διάθεση συμμετέχουν και βγάζουν τα προγράμματα προπόνησης οι διαιτητές μας στο παγκρήτιο στάδιο. Τις περισσότερες φορές, όπως μαθαίνουμε, το παρών δίνουν κοντά ή και πάνω από σαράντα διαιτητές. Γίνεται πολύ καλή δουλειά.