Δύσκολη αποστολή… εξετελέσθη!

H τριπλέτα που διεύθυνε το ντέρμπι της Τυλίσου,στην αναμνηστική φωτογραφία με τους δυο αρχηγούς.

Ρέφερι ήταν ο Μανόλης Μανδαλενάκης, πρώτος βοηθός ο Αλέξανδρος Βισκαδούρος και απέναντι ο Χρήστος  Κλαμπατσέας.

Τα περιβραχιόνια φόραγαν ο Γιάννης Λαδουκάκης και ο Αντώνης Μανιούδης. Στο ματς τώρα, βασικά δυο φάσεις-αποφάσεις, είχαν να διαχειριστούν οι διαιτητές, καθώς και την αποβολή (2η κίτρινη), του αμυντικού του ΟΦΑΜ (Σφακιανάκης).

Καταρχάς, στο πρώτο μέρος το 2-1 των γηπεδούχων. Κατά την εκτέλεση αρχικά του φάουλ,έρχεται το γκολ, ρέφερι και βοηθός φεύγουν για τη σέντρα.

Την ίδια στιγμή όμως, ο βοηθός (Βισκαδούρος), φαίνεται πως κάτι ρωτάει το Μανδαλενάκη, έχει αμφιβολία και θέλει να συζητήσουν τη φάση. Οπότε ο διαιτητής σταματά τη πορεία του και κατευθύνεται πλέον προς το μέρος του βοηθού του.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, τόσο ο Μανιούδης, όσο και ο Μοδέστος  καλύπτονται από τον τελευταίο αμυντικό του ΟΦΑΜ, που είναι ο Σφακιανάκης.

Οπότε το γκολ είναι έγκυρο,διαλευκάνθηκε η όποια αμφιβολία και το ματς συνεχίστηκε. Και εφόσον το ματς το ματς δεν έχει ξαναρχίσει, ο διαιτητής μπορεί να αλλάξει μια απόφαση.

Το θέμα είναι, πως πάρθηκε η σωστή απόφαση. Φυσιολογικό ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις, πρώτα από τη Τύλισο και μετά από τον ΟΦΑΜ.

Στην επανάληψη, υπήρξε επαφή της μπάλας εντός περιοχής, σε αμυντικό του ΟΦΑΜ.

Όπως εξηγήθηκε από πλευράς διαιτητών, ναι μεν η μπάλα ακουμπά το χέρι. Όμως, κρίνεται πως δεν υπάρχει πρόθεση να παίξει με το χέρι, είναι σε κοντινή απόσταση,το χέρι είναι σε φυσική θέση και δε μεγαλώνει τον όγκο του σώματος, οπότε δεν υπήρξε παράβαση.

Όσο για την αποβολή, οι του ΟΦΑΜ,πριν την υπόδειξη του φάουλ(κίτρινη-αποβολή), από το Σφακιανάκη, υποστηρίξαν πως έπρεπε να “σφυριχθεί” επιθετικό φάουλ.

Εδώ διαιτητής και δεύτερος βοηθός, είχαν αντίθετη άποψη, οπότε δόθηκε το φάουλ και αποβολή του αμυνόμενου παίχτη.