Δεν ξέρουν τι θέλουν…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, που κατά τα ειωθότα θα συζητήσουν για το πόσες ομάδες θα βρίσκονται στο Πρωτάθλημα.

Κάθε χρόνο, τα ίδια. Λες και ζούμε την “Μέρα της Μαρμότας”. Ο αριθμός των ομάδων της Σούπερ Λιγκ έχει γίνει… λάστιχο, που αλλάζει κατά το δοκούν.

Την μία χρονιά 16 ομάδες, την άλλη 14,  μετά πάλι 16 και ξανά 14, και μετά 18 και ίσως και 20. Μύλος!

Χαρακτηριστικά να πούμε οτι την τελευταία δεκαετία, πέντε σεζόν έχουν γίνει με διαφορετικό αριθμό ομάδων!

Την μία με Πλέϊ οφ, την άλλη και με Πλέϊ άουτ. Και μετά κατάργηση τους και επαναφορά τους. Πλέον και με ανάδειξη πρωταθλητή μέσω Πλέϊ οφ. Του χρόνου;

Η λέξη: “Καθιέρωση” δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στην Σούπερ Λιγκ. Τίποτα δεν καθιερώνεται. Απλά ορίζεται και μετά ξε – ορίζεται.

Και φέτος, που ήρθε και ο κορονοϊός και…έδεσε το γλυκό, αρχίσαμε πάλι τα σενάρια για αύξηση των ομάδων της SL1.

Σήμερα που συνεδριάζει η Σούπερ Λιγκ θα γίνουμε… σοφότεροι για το τι μέλλει γενέσθαι.

Θα έχουμε διατήρηση 14 ΠΑΕ χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα και χωρίς να ανέβει κατηγορία ο ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε;

Θα έχουμε πρωτάθλημα με 16 ομάδες;  Δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και τα εισιτήρια ανόδου θα δοθούν στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης;

Θα έχουμε πρωτάθλημα με 18 ομάδες;  Και πάλι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν, εκτός του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης, τα Χανιά και ο Λεβαδειακός.

Ή τα δύο ακραία σενάρια;

Πρωτάθλημα με 15 ομάδες. Θα υποβιβαστεί ο 14ος της πρώτης κατηγορίας και θα ανέβουν ο ΠΑΣ και ο Απόλλων Σμύρνης.

Ή πρωτάθλημα με 20 ομάδες. Δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και, εκτός από τους τέσσερις πρώτους της Σούπερ Λίγκας 2, το εισιτήριο ανόδου θα πάρουν επίσης η ΑΕ Καραϊσκάκης και ο Απόλλων Λάρισας.

Βάσει αυτής της πρότασης το πρωτάθλημα της περιόδου 2021-22 θα διεξαχθεί με 12 ή 14 ομάδες (θα υποβιβαστούν οκτώ ή έξι ομάδες) και αυτό για να πείσουν τη Nova που αντιδρά στην αύξηση του αριθμού των ΠΑΕ.

Μπερδευτήκατε; Εμείς να δείτε…

Το θέμα είναι οτι έχουν μπερδευτεί και στην Σούπερ Λιγκ και κάθε χρόνο αλλάζουν τα… “πάντα όλα”.

Μάλλον δεν ξέρουν τι θέλουν. Μόνο η NOVA έχει ξεκάθαρη θέση. Τα… “σκάει” στις ομάδες και θέλει 14 ομάδες σταθερά στην Σούπερ Λιγκ.

Σημαντική λεπτομέρεια: Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1 προβλέπει ότι ο 13ος της βαθμολογίας θα παίξει αγώνες μπαράζ για την παραμονή του στην κατηγορία με τον δεύτερο της Σούπερ Λίγκας 2. Στην περίπτωση που δεν ισχύσει η συγκεκριμένη διάταξη, χρειάζεται απόφαση του ΔΣ με αυξημένη πλειοψηφία (τα 3/4), δηλαδή έντεκα ψήφους. Την τελική απόφαση ωστόσο για τον αριθμό των ομάδων σε Σούπερ Λίγκα 1 και Σούπερ Λίγκα 2 θα τη λάβει η ΕΠΟ!

Εκτός από την Αναδιάρθρωση, οι ομάδες θα συζητήσουν στο Δ.Σ της Λίγκας για την επικύρωση της φετινής βαθμολογίας, για την οποία επίσης εκφράζονται αντιρρήσεις.

Θα περάσουμε ωραία και σήμερα…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook