Αλήθεια, γιατί δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση;

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τα σενάρια που φουντώνουν για κατάργηση του Κρητικού Ομίλου στην Γ Εθνική από την σεζόν 2021-22.

Δεν έχουν περάσει και λίγες μέρες από την είδηση που έφερε στο φως ειδησεογραφικό σαϊτ της Ηλίας (ilia.news), που αναφέρει οτι η ΕΠΟ, εξετάζει σοβαρά τη δραστική μείωση των ομάδων της Γ΄ Εθνικής τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, με τελικό στόχο, μέσα σε δυο-τρία χρόνια, η μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, να έχει φτάσει τον αριθμό των τεσσάρων ομίλων!

Για να συμβεί αυτή η δραστική μείωση των ομάδων, ο ακριβής αριθμός των οποίων ακόμα συζητείται, θα πρέπει να υποβιβαστούν σε πρώτη φάση οκτώ, ακόμα και δέκα ομάδες από κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής!

Να παραμείνουν δηλαδή οι έξι ή οι οκτώ πρώτοι από κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής!

Στα πλάνα βρίσκεται και η κατάργηση του ομίλου της Κρήτης, ο οποίος θα ισχύσει τη νέα σεζόν για τελευταία φορά, δεδομένου ότι θα απομείνουν οκτώ ομάδες στη λήξη της περιόδου 2020-21.

Δηλαδή πάνω που επιτέλους πετύχαμε να έχουμε και πάλι Κρητικό Ομιλο και μάλιστα την νέα σεζόν κανονικό (με 16 ομάδες), θα επιστρέψουμε στα…  παλιά με ομάδες και εκτός Κρήτης με οτι αυτό συνεπάγεται στα κόστη.

Το θέμα είναι σημαντικό, αλλά δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση ή διάψευση και καμία αντίδραση από κάποια Κρητική ομάδα ή Ενωση.

Επίσης ακούγεται οτι ο Πρωταθλητής της εκάστοτε ΕΠΣ, την φετινή σεζόν, δεν θα ανεβαίνει απευθείας στη Γ΄ Εθνική, αλλά θα δίνει παιχνίδι μπαράζ, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια.

Ούτε γι΄αυτό το θέμα υπάρχει επιβεβαίωση ή διάψευση και μετά αντίδραση. Ούτε καν από την δυναμική και ευαίσθητη σε τέτοια θέματα ΕΠΣΗ, που ήταν από τις Ενώσεις που συνέβαλαν τα μέγιστα για να επιστρέψει ο Κρητικός Ομιλος. Και μην ξεχνάμε οτι οι ομάδες της Κρήτης που θα μετέχουν στην νέα Γ Εθνική έχουν ένα… αρραγές μέτωπο, κάτι που φάνηκε και στην συνάντηση που έγινε πριν από βδομάδες στο Ρεθυμνο.

Αν οι ομάδες ή οι Ενώσεις της Κρήτης περιμένουν τα επίσημα νέα από την ΕΠΟ “ζήτω που καήκαμε”. Η ΕΠΟ κινείται με αργούς (και πονηρούς ενίοτε) ρυθμούς και δεν το έχει και πολύ να το ανακοινώσει μία ωραία πρωϊα και άσε τους μετά να… “ψάχνονται. Θα είναι… πισωγύρισμα και τα έξοδα θα εκτοξευτούν και πάλι για τις Κρητικές ομάδες.

Οπότε ας το σταματήσουν πριν γίνει γιατί μετά θα είναι… αργά!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook