Ευτυχώς προλάβαμε να ζήσουμε τον Μπασκετικό Φεβρουάριο

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για την πανδημία που οδήγησε στην αναβολή όλων των καλοκαιρινών μπασκετικών διοργανώσεων, μεταξύ αυτών και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων, που ήταν να γίνει στο Ηράκλειο, 4-12 Ιουλίου 2020.

Από τα… μεγαλεία του Φλεβάρη και τις δύο μεγάλες εγχώριες διοργανώσεις του μπάσκετ που… πρόλαβε και φιλοξένησε το Ηράκλειο μέσα σε 9 μέρες, στην… μπασκετική ένδεια των τελευταίων μηνών.

Ο κορονοϊός έπληξε τα… μάλα και την καλαθοσφαίριση και περιμένουμε επιτέλους να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Τς τελευταίους μήνες είχαμε το οριστικό λουκέτο στην Ελληνική Basket League και όλα τα άλλα Πρωταθλήματα, ενώ η FIBA Europe εγκαίρως ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται όλες οι φετινές καλοκαιρινές διοργανώσεις, προκειμένου να προστατευθούν οι αθλητές και τα μέλη των αποστολών.

Ποιος να τα προέβλεπε αυτά, όταν τον περασμένο Φλεβάρη είχαμε στο Ηράκλειο την διεξαγωγή του All Star Game του ΕΣΑΚΕ, αλλά και του Τελικού του Κυπέλλου (Προμηθέας – ΑΕΚ 57- 61)!

Το Ηράκλειο άλλωστε έχει αποδείξει εδώ και δεκαετίες την αγάπη του για το μπάσκετ, ενώ έχει δημιουργήσει την δική του παράδοση στην διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων.

Και μετά, τον Μάρτιο ήρθε η covid 19 και χάσαμε το Eurobasket Νεανίδων, στο οποίο η Ελλάδα επέστρεψε φέτος στην Α’ κατηγορία, που θα φιλοξενούσε το 2020 το Ηράκλειο Κρήτης, από τις 4 έως τις 12 Ιουλίου, όπως είχε ανακοινώσει η FIBA!

Βέβαια, σε ό,τι αφορά στις διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού που αναβλήθηκαν, η FIBA αποφάσισε οτι οι χώρες που είχαν αναλάβει τις φετινές διοργανώσεις διατηρούν ακέραιη τη δυνατότητα για εκείνες του 2021, εφόσον το επιθυμούν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προκύψει διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων, που θα ξεκινήσει ως είθισται το φθινόπωρο.

Αντε, του χρόνου με το καλό!

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι λοιπόν, το φετινό, χωρίς μπάσκετ στο Ηράκλειο, που κάθε χρόνο σχεδόν είχαμε συνηθίσει στις μεγάλες διοργανώσεις μπάσκετ! 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook