Στο ίδιο έργο θεατές…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για το τέλος εποχής για το Ρέθυμνο, καθώς ο Κωστής Ζομπανάκης ανακοίνωσε οτι σταματά να χρηματοδοτεί την ομάδα μετά από μία δεκαετία, όπως είχε γίνει πριν από χρόνια και με τον Μανώλη Παπακαλιάτη και το “Ηράκλειο”.

Τον περασμένο Φλεβάρη, Μανώλης Παπακαλιάτης και Κωστής Ζομπανάκης βρέθηκαν στα “Δύο Αοράκια” για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του All Star game.

Ο πρώτος σήκωσε για πρώτη φορά την… σημαία της Κρήτης στην Α1 με το “Ηράκλειο” την δεκαετία του ’90 και μετά πήρε την σκυτάλη ο δεύτερος με το Ρέθυμνο από το 2007.

Δύο μεγάλοι παράγοντες που αποδεδειγμένα αγαπάνε το μπάσκετ και πλέον αμφότεροι βρίσκονται εκτός Ελληνικού μπάσκετ.

Ο Κωστής Ζομπανάκης την περασμένη Παρασκευή (29/5) ανακοίνωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ Ρεθύμνου ότι περιθωριοποιείται και σταματά να χρηματοδοτεί την ομάδα μετά από μία δεκαετία, απογοητευμένος από τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό μπάσκετ.
Θα συνεχίσει φυσικά να υποστηρίζει με διαφορετικό τρόπο την ομάδα του τόπου του, αφού θα προσφέρει την τεχνογνωσία του, όμως λεφτά δεν θα βάζει. Μία ομάδα – μοντέλο, ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, βρίσκεται πλέον στον… αέρα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως το Ρέθυμνο Cretan Kings δεν θα αγωνιστεί στην Basket League της σεζόν 2020-21. Πρόθεσή τους είναι να μην αφήσουν την ομάδα να κατρακυλήσει στα τοπικά πρωταθλήματα. Συνεπώς, καταστρώνεται ένα πλάνο που περιλαμβάνει την προσέγγιση επιφανών επιχειρηματιών και ανθρώπων που αγαπούν την ομάδα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία του Ρεθύμνου τουλάχιστον στην Β’ Εθνική κατηγορία.
Το έργο αυτό βέβαιο στο Κρητικό μπάσκετ, το έχουμε ξαναδεί.

Πριν από μερικά χρόνια, ο Μανώλης Παπακαλιάτης εγκατέλειψε το “Ηράκλειο” και αποχώρησε από το Ελληνικό μπάσκετ.

«Είμαι απογοητευμένος από την αποχή του κόσμου και την αδιαφορία της
Πολιτείας για τις εξελίξεις στο μπάσκε” είχε πει τότε. 

Κρίμα, για το Ελληνικό μπάσκετ που έχασε δύο επιφανείς επιχειρηματίες, που είχαν όραμα και χρήμα για να προσφέρουν για χρόνια. Είχαν δημιουργήσει υγιείς ομάδες, που ήταν πρότυπα για τις άλλες.

Κρίμα, για το Κρητικό μπάσκετ που χάνει και πάλι τον εκπρόσωπό του στην Α1 (Basket League).

Kαι τώρα τι και ποιος;

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook