Premier League και La Liga δείχνουν τον δρόμο…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τις αποφάσεις σε Αγγλία και Ισπανία όπου με την επανεκκίνηση των Πρωταθλημάτων αγώνες θα προβάλλονται δωρεάν σε ελεύθερη τηλεόραση ή διαδικτυακά.

Κατά την διάρκεια της καραντίνας ακούγαμε έντονα οτι με το που επιστρέψουν τα Πρωταθλήματα στην δράση, θα αλλάξουν τα Τηλεοπτικά δεδομένα στις Ευρωπαϊκές χώρες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα φαινόταν να κερδίζει πόντους η αύξηση του αριθμού των αγώνων της Αγγλικής Premier League ή της Ισπανικής La Liga για παράδειγμα, που θα προβάλλονται σε ελεύθερη τηλεόραση ή διαδικτυακά.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να αποτραπεί η μαζική παρουσία φιλάθλων έξω από τα γήπεδα που θα γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ή σε σημεία (καφέ) που προβάλλονται αγώνες από συνδρομητικά δίκτυα.

Αυτό θα ήταν καλύτερο δώρο σε όσους παγκοσμίως δεν διαθέτουν συνδρομητική τηλεόραση ή φοβούνται τον συγχρωτισμό.

Και πράγματι, τώρα, που η επιστροφή στην δράση θεωρείται δεδομένη ήρθαν και ο πρώτες σχετικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (28/5), θα προβάλλονται δωρεάν στους οίκους ευγηρίας  και σε δομές που φιλοξενούν άτομα τρίτης ηλικίας της Ισπανίας, οι αγώνες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του Ισπανικού πρωταθλήματος, που αναμένεται να επανεκκινήσουν σε δύο εβδομάδες.

Στην συνέχεια, την ίδια μέρα το βράδυ, στην Αγγλία, όπως ανακοινώθηκε, και τα 92 εναπομείναντα ματς θα μεταδοθούν σε ελεύθερα κανάλια – για την ακρίβεια τα 4 από το BBC, τα υπόλοιπα από Sky Sports, BT Sport και Amazon Prime. Από το 1992 είχε να συμβεί αυτό στην κορυφαία κατηγορία του Aγγλικού ποδοσφαίρου.

Επίσης, σύμφωνα με την “Daily Mirror”, το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της La Liga αποφάσισε να μεταδώσει δωρεάν όλους τους αγώνες στη Βρετανία τον μήνα Ιούνιο, αρχής γενομένης από την 11η Ιουνίου και το ντέρμπι ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Μπέτις που θα είναι το πρώτο ματς της επανέναρξης.

Επικαλούνται σωστά λόγους ασφάλειας και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σπίτια ή καφέ, και μάλιστα και οι σύλλογοι ζήτησαν ελεύθερη μετάδοση στα ματς μόλις ξεκινήσει πάλι η σεζόν.

Νωρίτερα και οι Γερμανικοί σύλλογοι είχαν ζητήσει την μετάδοση των αγώνων της Μπουντεσλίγκα από ελεύθερα κανάλια, προκειμένου να αποφευχθούν συναθροίσεις κόσμου σε σπίτια ή καφετέριες.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι οτι οι ιθύνοντες του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού στην Γερμανία φέρεται να έχουν στο τραπέζι την πιθανότητα μίας ιδιαίτερα ελκυστικής προσφοράς, ύψους 10 ευρώ, προκειμένου να προσελκύσουν νέους συνδρομητές.

Όλα αυτά εκτός των τειχών. Στην χώρα μας, αρχίζει η δράση στις 6 Ιουνίου. Αλήθεια έχετε ακούσει κάτι εσείς από την συνδρομητική για τα πλεϊ οφ της Σούπερ Λιγκ 1; Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι, εκτός από τον κόσμο (και ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες) που διαμαρτύρεται γιατί δεν τους σκέφτεται κανείς.

Σε μία περίοδο, όπου και ο φόβος υπάρχει, αλλά και χρήματα δεν υπάρχουν. 

Kαι φανταστείτε οτι κάποιοι κράτησαν τις συνδρομές ενώ είχαν σταματήσει όλα από τα μέσα Μαρτίου…

Ίσως θα έπρεπε κάποιοι να ρίξουν μία.. ματιά και εκτός Ελλάδας, όπου φαίνεται οτι υπάρχει ευαισθησία και δεν θυσιάζονται όλα στον βωμό του χρήματος…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook