Το φαβορί και οι… “ασυνήθεις ύποπτοι”

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για την Βαθμολογία στην Α1 ΕΠΣΗ μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές που κρύβει εκπλήξεις, αλλά λέει την αλήθεια.

Η Βαθμολογία λένε οτι είναι ο καθρέφτης των ομάδων και καμία δεν μπορεί να κρυφτεί σε… βάθος χρόνου.

Πέντε στροφές μετά την έναρξη του Πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, ας επιχειρήσουμε να κάνουμε μία πρώτη ανάγνωσή της, γνωρίζοντας φυσικά οτι είμαστε μόλις στα 5/26 της κανονικής περιόδου.

Στην κορυφή βρίσκεται η Δαμάστα. Φιλόδοξη, δυνατή, με σούπερ ρόστερ. Ήταν το φαβορί από το ξεκίνημα και το δείχνει και στο… χορτάρι. Ο Μανώλης Σουτζής “τρυγάει”όσα του προσφέρει η Διοίκηση (Αντώνης Παπαδάκης) και η ομάδα παραμένει αήττητη με 4 νίκες και 1 ισοπαλία στο ξεκίνημα.

Ακολουθούν σε απόσταση βολής, ο ΠΑΝΟΜ με 4 νίκες και 1 ήττα και 12 βαθμούς στο… σακούλι και η εντυπωσιακή ΑΕΚ με 10 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Ο ΠΑΝΟΜ, μπορεί να έχασε στην έδρα του από τον Αλμυρό (0-2) αλλά δείχνει ικανός να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ του Νίκου Ανδριανάκη βγάζει πάθος και είναι “σκληρό καρύδι” και το έδειξε το περασμένο Σάββατο, με την σπουδαία νίκη επί του Αλμυρού (1-0).

Η αλήθεια είναι οτι στο γκρουπ των πρωτοπόρων περιμέναμε οτι θα είναι η Δαμάστα, αλλά οι άλλες δύο ομάδες ήρθαν να δώσουν “αλατοπίπερο” στο φετινό Πρωτάθλημα, αφού άλλοι ήταν οι… ύποπτοι για να βρίσκονται εκεί.

Αναπάντεχα πιο κάτω λοιπόν βρίσκονται δύο εκ των φαβορί. Αλμυρός και ΠΑΟΚρουσώνα.

Η ομάδα του Γαζίου έχε μαζέψει μόλις 8 βαθμούς σε 5 ματς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα). Μπορεί να έχει…αστεράτο ρόστερ, αλλά έχει μείνει πίσω και θα πρέπει να “φορτσάρει” για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ο Βασίλης Πλεσίτης είναι ο πλέον πετυχημένος προπονητής στο Ηράκλειο στις μικρές ηλικίες, όμως στον Αλμυρό δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει την.. χημεία με τους “μπαρουτοκαπνισμένους” παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ,

Ο ΠΑΟΚ απογοητεύει. Έχει συγκεντρώσει μόλις 6 βαθμούς σε 5 ματς. Δύο νίκες και 3 ήττες, σε ένα ξεκίνημα που δεν περίμενε κανείς. Ο ικανός και φιλόδοξος Στέλιος Κοζανίδης, μπήκε στα.. βαθιά σε ένα φαινομενικά άγνωστό για εκείνον πρωτάθλημα , καθώς δεν έχει ξανά προπονήσει ομάδα Α1. Τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν, όμως η ομάδα είναι καλή και λογικά θα πάρει τα… πάνω της, ελπίζοντας να μην είναι αργά για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Εν κατακλείδι, η Α1 ΕΠΣΗ φέτος μπορεί να είναι μικρή, με μόλις 14 ομάδες αλλά είναι άκρως συναρπαστική και… απρόβλεπτη. 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook