Η αξιολύπητη ΕΠΟ δεν έκανε καμία χάρη για τον Κρητικό όμιλο

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει το άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr για τον Κρητικό Όμιλο και την ΕΠΟ που έχει πιάσει πάτο πιο πολύ από ποτέ.

Αν νομίζουν στο Γουδί ότι έκαναν χάρη στον Τζώρτζογλου, την ΕΠΣΗ και το Κρητικό ποδόσφαιρο τότε είναι οικτρά γελασμένοι. Σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο για τους ερασιτέχνες παράγοντες, η ΕΠΟ θαρρεί πως έκανε χάρη στις Κρητικές ομάδες με την θέσπιση του ομίλου.

Κάτι που δεν έπρεπε να αλλάξει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια και δεν έπρεπε να καταργηθεί καν αφού η ιδιομορφία της Κρήτης υποχρεώνει όλες τις ομάδες του νησιού να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο μόνο για τα έξοδα μεταφοράς τους. Κυριακή παρά Κυριακή έμπαιναν στο καράβι για να πάνε στην Αθήνα και τον Πειραιά ενώ την ίδια ώρα οι ομάδες από πάνω έκαναν κάθε χρόνο τέσσερα, άντε πέντε – το πολύ – ταξίδια προς το νησί.

Η επιστροφή του Κρητικού ομίλου είναι γεγονός όμως η ΕΠΟ φάνηκε ότι το έκανε με το ζόρι. Και υπό την πίεση του Τζώρτζογλου και των υπολοίπων προέδρων των τεσσάρων Ενώσεων του νησιού.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι προχώρησε στην δημιουργία ενός ομίλου με μόλις εννιά (!!) ομάδες που θα βαρεθούν να παίζουν η μια κόντρα στην άλλη. Και αφού προχώρησε στην δημιουργία του Κρητικού ομίλου δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει το αίτημα των Ενώσεων για αύξηση των ομάδων σε 16 ώστε να δούμε ένα κανονικό πρωτάθλημα.

Άλλωστε οι Κρητικές ομάδες έχουν δείξει την δυναμική τους τα τελευταία χρόνια αφού για έξι ή επτά συνεχόμενα χρόνια είναι εκείνες που κόβουν πρώτες το νήμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook