Η… σταχτοπούτα και οι παλιές… καραβάνες!

Βαδίζουμε ολοταχώς για τα Play Off και στο άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr ο Κώστας Παπαδόπουλος γράφει για τις τρεις σίγουρες ομάδες και για την μονομαχία του ΠΑΝΟΜ με τον Αλμυρό για μια θέση στην τετράδα.

Ο Ζαρός αυτοκτόνησε στο τελευταίο μισό του πρωταθλήματος και εκεί που ήταν σταθερά μπροστά στο +10 πλέον έχασε την ασφάλεια αυτή με τις υπόλοιπες ομάδες να μειώνουν την διαφορά στους 5 και να έχουμε Play Off εφόσον δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικό την τελευταία αγωνιστική.

Το athleticradio.gr σας παρουσιάζει την χρονιά που έκαναν οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα που πλέον δεν έχει κανένα φαβορί μιας και η πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

Ζαρός:

Ξεκίνησε η χρονιά έχοντας αποδυναμωθεί η ομάδα, ωστόσο ο Δημήτρης Κόκκινος κατάφερε να χτίσει μια τρομερή ομάδα φτάνοντας σε ένα σερί αήττητων παιχνιδιών μέχρι που αγωνίστηκε στα Μάλια όπου γνώρισε την πρώτη του ήττα. Από εκεί και μετά η παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα δεν ήταν αυτή που μας είχε συνηθίσει και έτσι ο Ζαρός έχασε ακόμα ένα ματς, ενώ ερχόταν και οι ισοπαλίες.

Σίγουρα η κούραση έπαιξε μεγάλο ρόλο μιας και ο Ζαρός έχει μικρό ρόστερ από παίκτες που ξέρουν την κατηγορία και σίγουρα κάποια στιγμή ήταν φυσιολογικό η ομάδα να κουραστεί. Πλέον μπαίνει στα Play Off με ένα μικρό προβάδισμα ωστόσο τον τελευταίο καιρό δεν δείχνει την ετοιμότητα για τέτοια παιχνίδια που ακολουθούν.

ΠΑΟΚ:

Η χρονιά άρχισε με πολλές φιλοδοξίες, ωστόσο στο πρωτάθλημα πήγαινε από την μια ισοπαλία στην άλλη με αποτέλεσμα να μείνει αρκετά πίσω στην βαθμολογία και να αλλάξει άμεσα προπονητή. Έφτασε σε σημείο να είναι στο -15 από την κορυφή χωρίς ωστόσο κανείς από την διοίκηση και την ομάδα να το βάλει κάτω και να τα παρατήσει. Ο ερχομός του Μύρων Σηφάκη ανέβασε την ψυχολογία ήρθαν τα αποτελέσματα, ωστόσο οι προσωπικοί λόγοι ανάγκασαν τον έμπειρο τεχνικό να αποχωρήσει.

Τα… σκήπτρα πήρε ο ταλαντούχος τεχνικός Νίκος  Σουργιάς, ο οποίος μεταμόρφωσε την ομάδα προς το καλύτερο και με ωραίο ποδόσφαιρο κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλες τις “γκέλες” του Ζαρού και να φέρει την βαθμολογική απόσταση στους 5 βαθμούς. Στα τελευταία παιχνίδι δείχνει μια κούραση η ομάδα από την υπερπροσπάθεια και πλέον μένει να δούμε αν την δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στα Play Off.

Πόρος: 

Είναι η… σταχτοπούτα της παρέας που ξεκίνησε μια χρονιά παίρνοντας ποδοσφαιριστές που έχουν φάει με το…κουτάλι τα τοπικά γήπεδα αλλά και παίκτες από παραπάνω κατηγορία, δείχνοντας πως θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους στο πρωτάθλημα. Βέβαια ο πήχης πάντα ήταν χαμηλά και “φώναζα” πως στόχος είναι η παραμονή και το ωραίο ποδόσφαιρο.

Τώρα φτάσαμε μια αγωνιστική πριν το φινάλε και την έναρξη των Play Off και βλέπουμε πως οι μπλε είναι μια φορμαρισμένη ομάδα έτοιμη για το μίνι πρωτάθλημα και στο να γράψει ιστορία, καθώς θα είναι η πρώτη ομάδα που ανεβαίνει κατηγορία και κατακτά αμέσως το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ.

ΠΑΝΟΜ:

Είναι η πιο αψυχολόγητη ομάδα από τις τέσσερις. Στην καλή της ημέρα έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε, αλλά και στην χειρότερη της να χάσει από όλους. Το υλικό που διαθέτει είναι τρομερό και σίγουρα ο Λάκης Καργιωτάκης έχει καταφέρει να βάλει την υπογραφή του σε αυτή την ομάδα μιας και πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά.

Δεν έχει εξασφαλίσει την είσοδο στην τετράδα, όμως την τελευταία αγωνιστική άμα κερδίσει τον Ανθεστίωνα θα είναι και αυτή στα Play Off και θα διεκδικήσει την… κούπα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Αλμυρος:

Με το ακουστικό στο χέρι θα είναι στον Αλμυρό την τελευταία αγωνιστική, καθώς θέλουν νίκη δική τους στην έδρα του Τυμπακίου και να μην κερδίσει ο ΠΑΝΟΜ για να πάρουν το εισιτήριο της τετράδας που ήταν και ο αρχικός στόχος της ομάδας.

Ήταν μια παράξενη χρονιά για την ομάδα του Γαζίου, που έχει καταφέρει να χάσει παιχνίδια μέσα από τα χέρια της με αποτέλεσμα να μην στηρίζεται πια στα πόδια της για την είσοδο στην τετράδα. Υπάρχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ μαζί με τον έμπειρο τεχνικό Δημήτρη Βολονάκη που κάνει καλή δουλειά, έχοντας μάλιστα βάλει και στο ρόστερ παιδιά από την ακαδημία που ήταν ο βασικός στόχος του ίδιου από την αρχή της χρονιάς.

Αυτές θα είναι οι τέσσερις ομάδες που θα μπουν στα Play Off με τις τρεις από τις τέσσερις θέσεις να έχουν ξεκαθαρίσει. Αναμφίβολα περιμένουμε τεράστια παιχνίδια και σίγουρα θα σπάσουν… καρδιές σε ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook