Το Οροπέδιο Λασιθίου ζει για την μπάλα – γεννήθηκε ο πρωταθλητής Δίας

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει το άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr για το μικρό γαλατικό χωριό του ΑΕΛ Δία και πως το Οροπέδιο Λασιθίου ζει μια ποδοσφαιρική άνοιξη.

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι γνωστό στην Κρήτη, στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη για τις ομορφιές του καλοκαιριού και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που αποτελεί μια από τις λίγες ορεινές περιοχές του νησιού που έχει τόσο πολύ τουρισμό.

Όποιος ανέβει μια βόλτα το καλοκαίρι θα δει το Οροπέδιο να κατακλύζεται από τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν το χωριό Ψυχρό και το “Δικταίον Άντρον”. Άλλωστε σύμφωνα με την μυθολογία, το Οροπέδιο ήταν το μέρος στο οποίο γεννήθηκε ο Θεός Δίας.

Και ο Δίας ήταν η έμπνευση μιας παρέας από το Οροπέδιο Λασιθίου που δημιούργησαν πριν λίγα χρόνια τον Δικταίο και τώρα τον Δία ή ακόμα πιο παλιά, την περίφημη Σελένα και τώρα πλέον όπως ακριβώς αναγράφεται το όνομα της ομάδας: Αθλητική Ένωση Λασιθίου Δίας που στην πρώτη του συμμετοχή κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής και να πάρει την άνοδο για την Α’ κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων Λασιθίου.

Ο Θεός Δίας αποτέλεσε την έμπνευση για την δημιουργία του Δία που συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 όταν και συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λασιθίου παίρνοντας μέρος στην Β’ κατηγορία. Σαν Λασηθιώτης δεν κρύβω την περηφάνια μου που παρότι υπάρχει μια περιοχή με τόσο φυσικό πλούτο (και όχι μόνο) και η οποία ήταν αδικημένη σε αθλητικό επίπεδο αφού κοτζάμ Οροπέδιο δεν είχε ένα γήπεδο για να μπορεί να αθλείται η νεολαία της περιοχής.

Ο Δίας πέτυχε κάτι το μοναδικό: Δημιούργησε μια ομάδα που είναι αμιγώς Λασηθιώτικη με παίκτες από ολόκληρο το Οροπέδιο, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του, και παίζουν στην ομάδα οδηγώντας την στην κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Είναι τόσο μεγάλο το επίτευγμα του Δία που κατάφερε να πάρει την άνοδο δημιουργώντας μια ομάδα με παιδιά που ζουν στο Οροπέδιο και προέρχονται από όλα τα χωριά της περιοχής. Με παίκτη – προπονητή τον Γιάννη Β

Λένε πως οι παρέες είναι που γράφουν ιστορία και πράγματι τα παιδιά που αποτελούν την διοίκηση του Δία, είναι όλα από το Οροπέδιο παίρνοντας την πρωτοβουλία να ιδρύσουν το σωματείο δίνοντας (αθλητική) ζωή σε όλη την περιοχή. Ολοι ειναι από το Οροπεδιο, είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής όπως και ο παίκτης – προπονητής, ο Γιάννης Βισκαδούρος.

Ο τοπικός χαρακτήρας δεν αλλοιώθηκε και αυτό ήταν κάτι που ήθελαν όλοι από την διοίκηση του Δία. Να στελεχωθεί η ομάδα από παιδιά που μένουν στο Οροπέδιο και να δοθεί το κίνητρο στην πιτσιρικαρία της περιοχής να ασχοληθούν με τον Δία για τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια, δεν ήταν όλα εύκολα. Η απουσία γηπέδου σε ολόκληρο το Οροπέδιο (!) αλλά και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά την διάρκεια του χειμώνα με τα χιόνια να φτάνουν και τα δύο μέτρα, δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Δία να κάνουν προπόνηση. Μάλιστα υπήρχαν περιόδοι που ο Δίας δεν έκανε προπόνηση ακόμα και για 20 ολόκληρες ημέρες αφού το χιόνι είχε σκεπάσει τα πάντα στο Οροπέδιο.

Πλέον το εγχείρημα του Δία αποκτά άλλη δυναμική με την ανακατασκευή του γηπέδου που ήταν παρατημένο εδώ και χρόνια και βρίσκεται στο Αβρακόντε. Ήδη υπεγράφη η σύμβαση για την πλήρη ανακατασκευή του που θα αποτελέσει μια φωλιά για όλο το Οροπέδιο. Ο Δίας μέχρι τώρα έπρεπε να μετακομίζει στην Ελούντα για να προπονείται και να δίνει τα επίσημα παιχνίδια όμως πλέον κάθε Κυριακή, από τη νέα χρονιά, το Οροπέδιο θα πηγαίνει στο Αβρακόντε για να βλέπει το καμάρι της περιοχής: Τον πρωταθλητή Δία.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook