Από τη φάση των «32» μπαίνει στο Κύπελλο ο ΟΦΗ

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου τη νέα σεζόν, αλλά και το ποινολόγιο των ομάδων για φαινόμενα επεισοδίων.

– Stoiximan.gr -Αγώνες με 0% Γκανιότα* κάθε μέρα *Αφορά την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια

Η ΕΕΠ έκανε δεκτή την πρόταση της Super League για μονό τελικό στο Κύπελλο και την κατάργηση των ομίλων. Η εισήγησή της, που αναμένεται να επικυρωθεί από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, περιλαμβάνει σύστημα με μονούς αγώνες νοκ άουτ μέχρι τη φάση των «16», διπλούς αγώνες στη συνέχεια και μονό τελικό σε ουδέτερο γήπεδο.

Επίσης αποφασίστηκε οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να πάρουν μέρος στη διοργάνωση από τη φάση των «16», ενώ οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ από τη φάση των «32»

Σε ό,τι αφορά στον πειθαρχικό κώδικα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου εισηγείται στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων την κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών από τις ομάδες σε περιστατικά βίας ή επεισοδίων στις αναμετρήσεις της Super League 1 και του Κυπέλλου.

Πάντως πρέπει να τονιστεί ότι όποια απόφαση για μείωση των ποινών ληφθεί θα πρέπει να έχει και την έγκριση της FIFA η οποία πέρυσι είχε παρέμβει και είχε αρνηθεί την ελάφρυνση των ποινών για συμπεριφορές που εμπίπτουν στον πειθαρχικό κώδικα.

Αντίθετα, δεν συζητήθηκε η πρόταση της Super League για το νέο σύστημα διεξαγωγής στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας την ερχόμενη σεζόν, που σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε θα υπάρχουν αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook