Ο Γραμμένος εγγυήθηκε ότι δεν θα γίνει Grexit

Αναφέρθηκε επίσης στον Ιβάν Σαββίδη, την απειλητική επιστολή που δέχτηκε και την χρήση του VAR.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος εγγυήθηκε με δηλώσεις του ότι το περιβόητο Grexit δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε επίσης στον Ιβάν Σαββίδη, την απειλητική επιστολή που δέχτηκε και την χρήση του VAR.

Αναλυτικά:

Για την είσοδο Σαββίδη με όπλο στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Δεν είμαι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις ή κάνει δηλώσεις εν βρασμώ ψυχής. Όλο αυτό το διάστημα μετά τον αγώνα σκέφτηκα και συζήτησα με τους συνεργάτες μου το πώς θα λύσουμε το πρόβλημα. Ο κ. Σαββίδης έκανε μια ενέργεια που εννοείται ότι είναι καταδικαστέα. Είναι μια ενέργεια που έκανε τον γύρο του κόσμου και αυτό δημιουργεί απαξία. Δεν είναι όμως η μόνη που απειλεί το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τo ενδεχόμενο Grexit: 
«Θα το πω ξεκάθαρα για μια τελευταία φορά. Αυτή η διοίκηση θα κάνει όσα πρέπει να κάνει και το Grexit που κάποιοι θέλουν τόσο πολύ δεν θα γίνει. Το εγγυώμαι προσωπικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε».

Για το τι θα κάνει αν γίνει Grexit:
 «Υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να μείνει κάποιος στη θέση του; Είναι μια υποθετική ερώτηση και δίνω μια υποθετική απάντηση».

Για την επιστολή που περιείχε σφαίρα και αν φοβάται: 
«Όχι, δεν με έχει επηρεάσει καθόλου. Το αίσθημα που δοκίμασα τότε ήταν πίκρα και απογοήτευση. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ανοίγεις έναν φάκελο και να βρίσκεις μια σφαίρα. Έχει κατατεθεί στις Αρχές και προφανώς προερχόταν από το ποδόσφαιρο. Δεν έχει αλλάξει όμως τη στάση μου και ούτε θα την αλλάξει. Είναι αλήθεια ότι είμαι αναγκασμένος να ζω υπό επιτήρηση ανθρώπων που με προστατεύουν».

Για το αν έχει μετανιώσει που ασχολείται με το ποδόσφαιρο:
 «Δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Μπορεί να δυσκολεύει η ζωή σου, γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα ελεύθερης κίνησης, όμως έχω βάλει έναν στόχο στη ζωή μου. Παρ’ όλες αυτές τις ανασχετικές ενέργειες που με φέρνουν στα όρια μου, το διακύβευμα του να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο για μένα».

Για το VAR:
 «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κινείται γύρω από τη διαιτησία. Προσωπική άποψή μου είναι ότι κανείς δεν θέλει το VAR στο ποδόσφαιρο, γιατί είναι παιχνίδι των λαθών. Έχει τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων και είναι πιθανό αυτό να μειωθεί. Ποιο είναι όμως το διακύβευμα; Ποιο είναι το ισοζύγιο; Είναι μια αναγκαιότητα το VAR. Θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος, αλλά την τελική απόφαση θα την παίρνει ο διαιτητής του αγώνα. Ο διαιτητής ειδοποιείται για να δει στην οθόνη του ένα πιθανό σφάλμα. Κι από εκεί και πέρα καλείται να αποφασίσει».

Για τις καταγγελίες ότι εξελέγη πρόεδρος με εξαγορά ψήφων: 
«Είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης για να κάνει αυτό που πρέπει και να φτάσουμε σε αποτέλεσμα. Ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης και αρχικά ο κ. Αλαφούζος πράγματι στήριξαν τη δική μου παράταξη. Άραγε απαγορεύεται όμως αυτό από τη στιγμή που και εκείνοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν; Όποιος έχει στοιχεία, θα τα καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση».