Προς παραμονή ο Προτό

Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των συμπαικτών του, αλλά και την εκτίμηση του κόσμου του Ολυμπιακού.

Ξεκίνησε από την Τρίτη (20/3) ένα μπαράζ δημοσιευμάτων στο Βέλγιο αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Σίλβιο Προτό με ορίζοντα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Βέλγος γκολκίπερ έχει αφήσει με τη συμπεριφορά του τους ανθρώπους των “ερυθρολεύκων” με ανοικτό το στόμα και η αλήθεια είναι ότι όταν περνούσε για πρώτη φορά την πόρτα της ΠΑΕ το βράδυ της 31ης Αυγούστου, ελάχιστοι περίμεναν ότι θα εξελισσόταν σε μία αξιοσημείωτη παρουσία για τον φετινό Ολυμπιακό.

Το πλάνο των “ερυθρολεύκων” λοιπόν για τη νέα σεζόν συμπεριλαμβάνει κανονικότατα τον Προτό στο “κάδρο”. Πράγματι, έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με τον Βέλγο γκολκίπερ και αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλες αυτές οι συζητήσεις έχουν μία θετική αύρα.

Τόσο ο ίδιος ο Προτό, όσο και ο σύλλογος, επιθυμούν να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και μάλιστα δεν είναι και λίγοι εντός των τειχών του Ρέντη, που εκτιμούν ότι θα μπορούσε να βρεθεί και στην τριάδα των αρχηγών τη νέα χρονιά!

Άλλωστε, αυτό το έχει κερδίσει με τη αγωνιστική του νοοτροπία του σε κάθε παιχνίδι. Συμπεριφέρεται λες και δεν είναι ένα Βέλγος – ρομπότ, αλλά ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στην Ελλάδα για πολλά χρόνια και ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός. Ίσως να οφείλεται το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του και στο γεγονός ότι έχει ρίζες από Μεσόγειο (Ιταλία συγκεκριμένα…).

Εδώ και πολύ καιρό η πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν να κρατήσουν τον Προτό και να τοποθετήσουν στο πλευρό του τον Ανδρέα Γιαννιώτη, ο οποίος έχει μία ρήτρα 300 χιλιάδων που όλα δείχνουν ότι θα την πληρώσουν οι Πειραιώτες για να τον αποκτήσουν από τον Ατρόμητο.

Είναι κάτι που το θέλει πολύ ο Βέλγος τερματοφύλακας και το έχει εκμυστηρευτεί στους συμπατριώτες του. Κάποιοι στην πατρίδα του μπορεί να κάνουν όνειρα επιστροφής του στο Βέλγιο. Δεν υπάρχει αυτό το σενάριο προς το παρόν…

Στην παρούσα φάση τα πράγματα είναι δρομολογημένα. Με Προτό και Γιαννιώτη δίδυμο στους τερματοφύλακες πάει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν.

Και με έναν Προτό να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να φορέσει το περιβραχιόνιο, αν και εφόσον δεν ανανεωθεί η συνεργασία με τον Αλμπέρτο Μποτία που λήγει το συμβόλαιό του το ερχόμενο καλοκαίρι.