Περισσότερα λεφτά ή μετάθεση σέντρας

Επαναδιαπραγμάτευση της αρχικής πρότασης για τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ΕΡΤ που είχε γίνει προς τις ομάδες της Super League 2 και της Football League θα επιδιώξει η διοργανώτρια αρχή.

Μετά από τη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League 2 και της Football League, αποφασίστηκε να γίνει επαναδιαπραγμέτευση για τα χρήματα που λαμβάνουν οι ομάδες από την ΕΡΤ.

Τα χρήματα που προσφέρει η κρατική τηλεόραση είναι 3 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τα μισά από τα περσινά 6 εκατομμύρια που έλαβαν οι ομάδες. Η διοργανώτρια αρχή αναμένεται να κάνει προσπάθεια για να γίνουν συναντήσεις με διάφορα στελέχη της κυβέρνησης, όπως τους κ.κ. Γεραπετρίτη, Πέτσα και Αυγενάκη, με σκοπό να πιεστεί η ΕΡΤ και να ανεβάσει την προσφορά της.

Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μία σημαντική διαφορά μεταξύ ΕΡΤ και ομάδων των δύο κατηγοριών και πλέον μένει να δούμε εάν θα τα βρουν οι δύο πλευρές με σκοπό να προβάλλονται οι αγώνες από την κρατική τηλεόραση και την νέα σεζόν.

Ανοικτό μένει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της αγωνιστικής δράσης σε Super League 2, της οποίας η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 24-25 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Super League 2- Football League:

«Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 – Football League, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με απαρτία.

Οι ομάδες ενημερώθηκαν σχετικά με τη συνάντηση του προεδρείου της Λίγκας και της διοίκησης της ΕΡΤ, με την οποία θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της αρχικής πρότασης και νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Ενημερώθηκαν επίσης για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Εστάλη επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη και στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Στ. Πέτσα για άμεση συνάντηση μαζί τους.

Σχετικά με την προσφυγή της Νίκης Βόλου κατά της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου για τον προβιβασμό των ΠΑΕ Διαγόρας και ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας, το δ.σ. ομόφωνα δηλώνει πως εμμένει στην απόφασή του και συγχαίρει τις δυο ΠΑΕ για την άνοδό τους.

Νωρίτερα σε άτυπη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, οι ΠΑΕ της Football League ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και για την προσφυγή της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, μετά την εκδίκαση της οποίας θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος της FL που θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους».