Στον… αέρα η Φούτμπολ Λιγκ – Με 12 ομάδες η Σούπερ Λιγκ 2

Ολική ανατροπή της απόφασης της ΕΠΟ και πλέον αναμένεται η αντίδραση των ομάδων και πιθανή αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού στον οποίο είχε απευθυνθεί η Ομοσπονδία ζητώντας την κατάργηση της FL και την απορρόφηση των ομάδων της από τη SL2.

To διαιτητικό δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή των Χανίων κατά της απόφασης της ΕΠΟ και με βάση την απόφαση που έλαβε, η Super League 2 της νέας περιόδου θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Από την Σούπερ Λιγκ 1 υποβιβάστηκαν οι Ξάνθη και ο Πανιώνιος. Θα ανέβουν από την Football League στην Σούπερ Λιγκ 2 τα Τρίκαλα και ο Ιωνικός και υποβιβάζονται Κασσιόπη (Κέρκυρα) και Απόλλωνας Πόντου.

Αναλυτικά η νέα Σούπερ Λιγκ 2 απαρτίζεται με τα τωρινά δεδομένα από τις ομάδες: Ξάνθη, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειακός, Α.Ε Καραϊσκάκης Αρτας, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα, Ιωνικός.

Ο ΟΦΙ μένει εκτός Σούπερ Λιγκ 2, εκτός και να οι Πανιώνιος και Πλατανιάς αποσυρθούν, οπότε θα πάρουν την θέση τους ο Διαγόρας (3ος στη ΦΛ) και η ομάδα της Ιεράπετρας.

Υπενθυμίζεται ότι η EΠΟ αποφάσισε να αυξηθούν οι ομάδες της SL2 από 12, που ήταν την περσινή σεζόν, σε 18 και αντίστοιχα στην FL από 14 να αυξηθούν σε 16.

Τώρα όμως έχουμε ολική ανατροπή. Και με δεδομένο οτι η Σούπερ Λιγκ θα έχει 12 ομάδες το θέμα είναι τι θα γίνει με την Football League. Θα έχει  22 ομάδες; Ή θα έχουμε τροπολογία στη Βουλή και ενιαία Β´ Εθνική με δύο ομίλους;