Στις 17.00 εκδικάζεται η προσφυγή των Χανίων

Σε βάρος των αποφάσεων που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και ειδικότερα με την κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ.

Η εκδίκαση είναι προγραμματισμένη για σήμερα, στις 5 το απόγευμα και σίγουρα το αποτέλεσμα που θα προκύψει από το Διαιτητικό Δικαστήριο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ουσιαστικά τα δεδομένα που θα προκύψουν θα είναι τα εξής δύο:

• Θα παραμείνει με τη μορφή που σε πρώτη φάση έχει αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 ούτως ώστε να διεξαχθεί με 18 ομάδες ενώ θα παραμείνει εκκρεμές το ζήτημα για την κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ.

• Επιστροφή στο αρχικό στάδιο, που βάσει προκήρυξης προβλέπεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 να διεξαχθεί τη σεζόν 2020-21 με 12 ομάδες.

Τα Χανιά, τα οποία όπως είναι γνωστό, επλήγησαν για τη μη συγκατάθεση να βρεθούν στη “μεγάλη” κατηγορία τη νέα χρονιά, διότι τόσο η ΣΛ1 όσο και η ΕΠΟ “πάτησαν” πάνω στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ε.Ε. έλαβε υπόψη της τη σχετική εισήγηση που είχε προηγηθεί από Σούπερ Λιγκ 1, αυτή τη στιγμή “πατάνε” πάνω στην ίδια ακριβώς βάση. Το ζήτημα για τα Χανιά, δηλαδή, είναι ότι, όπως θεωρούν, δεν μπορεί η Εκτελεστική Επιτροπή να αποφασίζει με δυο μέτρα και δυο σταθμά, διαφορετικά για τη ΣΛ1 και διαφορετικά για τη ΣΛ2!

Εκ του αποτελέσματος, θεωρείται από την ΠΑΕ Χανιά πως αφού αξιολογήθηκε, λήφθηκε υπόψη η προκήρυξη για τη Σούπερ Λιγκ 1 στο πόρισμα της Ε.Ε., όχι όμως και για τη Σούπερ Λιγκ 2, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχε κιόλας ανάλογη σχετική εισήγηση προς τα μέλη της Εκτελεστικής! Κατά συνέπεια, τα Χανιά καταφεύγουν στο Διαιτητικό θεωρώντας ότι η Εκτελεστική αποφάσισε κατά το δοκούν, αλλάζοντας τη μορφή που θα μπορούσε να έχει τη νέα χρονιά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 χωρίς κιόλας να έχουν αποφανθεί σχετικώς τα μέλη του Συνεταιρισμού και κατά συνέπεια οι ίδιες οι ομάδες.

Αντίθετα, δεν έγινε κάτι αντίστοιχο για τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τη Σούπερ Λιγκ 1 και αυτό το ένιωσαν στο “πετσί” τους τα Χανιά. Υπενθυμίζεται ότι η ΣΛ1 σήκωσε “κόκκινο”, εμμένοντας στην αρχική προκήρυξη των 14 ομάδων.

Η προσφυγή των Χανίων δημιουργεί όμως κι άλλα ζητήματα… Είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργείται σε βάρος τους μια ασπίδα από άλλες ΠΑΕ που άλλες γιατί έχουν άμεσα συμφέροντα (άνοδος στη ΣΛ2, δηλαδή Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Διαγόρας, ΟΦΙ), είτε για άλλους λόγους που επιθυμούν την αναδιάρθρωση (Απόλλων Λάρισας, Παναχαϊκή και Ιωνικός), έρχονται να είναι “κόντρα” στα Χανιά, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί πως έχει και ένα μεγαλύτερο υπόβαθρο εν όψει και της επόμενης χρονιάς, είτε δηλαδή γίνει πράξη η αναδιάρθρωση, είτε όχι!

Αυτά είναι λοιπόν τα δεδομένα, που φέρνει η κίνηση της προσφυγής από την πλευρά των Χανίων, τα οποία θεωρούν ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους να υπάρξει ένας όμιλος 18 ομάδων αντί για 12 και αυτό καταρχήν αφορά το οικονομικό ζήτημα, με τις επιπλέον μετακινήσεις που θα επιβαρυνθούν για τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Πηγή: athlitiko.gr