Kρίσιμη μέρα για τα Χανιά

Ως “κρίσιμη Δευτέρα” για την ομάδα των Χανίων και της διεξαγωγής ή όχι των αγώνων μπαράζ μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή. Στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να εκδικαστούν οι πρόσφυγες.

Αξιο αναφοράς ότι ο σημερινός αθηναϊκός Τύπος, δείχνει να θεωρεί ως βέβαιο ότι το μπαράζ θ’ ακυρωθεί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι γίνεται αναφορά για 15 ομάδες που θα βρίσκονται τη νέα περίοδο στην Σούπερ Λιγκ…

Ουσιαστικά, εκεί κιόλας θα πέσει η προσοχή, άπαξ και επιβεβαιωθεί και στην πράξη η ακύρωση του διπλού μπαράζ και τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της αναδιάρθρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για το πώς θα είναι του χρόνου το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, πάντα σημειώνουμε ξανά σε περίπτωση ακύρωσης του μπαράζ, θα παρθεί στο πλαίσιο της επόμενης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Αυγούστου.

Μέχρι τότε λογικά θα πυκνώσουν οι ζυμώσεις, οπότε και μένει να ξεκαθαρίσει ενδεχομένως αν θα υπάρξει αυτή η… ιδιαίτερη πρωτοτυπία, να είναι 15 οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα τη νέα περίοδο και όχι ίσως 16 ή 18. Ουσιαστικά, αυτό θα είναι το μέτωπο στο οποίο θα κληθούν ν’ αγωνιστούν τα Χανιά, εκτός από την προσφυγή που έχουν καταθέσει και ελπίζουν μέσα στη μέρα ότι θα δικαιωθεί.

Το θέμα είναι ότι η διαδικασία ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει απ’ ό,τι φαίνεται να είναι πάρα πολύ δύσκολη προκειμένου τα Χανιά να μπορέσουν να πετύχουν αυτό που επιδιώκουν εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Τι συνεπάγεται όμως πως ενδεχομένως θα μπορούσαν να είναι 15 ομάδες τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ; Οτι στην πρώτη τη τάξει κατηγορία θα παραμείνει η Ξάνθη, ενώ θ’ ανέβει απευθείας όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων Σμύρνης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των 15 ομάδων ήταν το μοναδικό που συζητήθηκε ως σενάριο αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής το οποίο δεν πέρασε ωστόσο.

Μέχρι στιγμής δηλαδή και παρότι μπορεί να φημολογείται και να συζητιέται ως ζήτημα, επί της ουσίας δεν έχει τεθεί θέμα διαβούλευσης για 16, πολύ περισσότερο για 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ…

Πηγή: athlitiko.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook