Παραμένει θολό το τοπίο

Ναι μεν, τυπικά επιτρέπονται οι προπονήσεις στην SL2 ανά γκρουπ, ωστόσο οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις μόνο εάν λάβουν εγγυήσεις πως θα τελειώσει η σεζόν.

Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και επίσημα επιτρέπεται να επιστρέψουν ανά γκρουπ στο γήπεδο, αρκεί όμως να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση:

“Η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), οι οποίες μετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2), για ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών τους, σε ολιγομελείς ομάδες των έξι έως οκτώ (6-8) προσώπων, με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της ατομικής τεχνικής και την ενδυνάμωσή τους”.

Η τάση όμως είναι οτι οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, μόνο εάν λάβουν εγγυήσεις πως θα τελειώσει η σεζόν. Δηλαδή η πλευρά του Υπουργείου να «κλειδώσει», αν δύναται και με ημερομηνία, πως θα υπάρξει σέντρα.

Παράλληλα σε αυτή την περίπτωση θα επιδιώξουν να λάβουν προκαταβολικά και μέρος της δόσης από την ΕΡΤ που έχουν να λάβουν, προφανώς για να καλύψουν το κόστος υλοποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις, όμως η συγκεκριμένη τάση δείχνει να κερδίζει «έδαφος»  στους κόλπους της κατηγορίας.

Οτι δηλαδή θα αρχίσουν ξανά προπονήσεις, προφανώς ομαδικές, εάν αποφασιστεί οριστικά η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση το «λουκέτο» προβάλει ως πάρα πολύ πιθανό”.