“Σάρκα και οστά” παίρνει το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά

Ο Γιώργος Αμανατίδης αποτελεί το πρόσωπο-έκπληξη αναλαμβάνοντας καθήκοντα τεχνικού συμβούλου!

“Σάρκα και οστά” παίρνει το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά, στο οποίο εντάχθηκαν επίσημα, εκτός των Ακαδημιών Κισσαμικού-Νέου Κισσαμικού, ΑΟΧ, Κρ. Αστέρα και Νέων Χανίων, οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου (Πανακρωτηριακός – ΕΘΚ – Λέοντες).

Το σπουδαίο εγχείρημα παρουσιάστηκε επίσημα σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης (18/07) στα γραφεία της εταιρείας ΜΟΒΙΑΚ, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Δικτύου Ακαδημιών, Γιώργος Αμανατίδης, που αποτελεί το νέο πρόσωπο της ποδοσφαιρικής μας οικογένειας, ανέφερε τα εξής:

«Είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που γίνεται σε αυτό τον ιερό και πολύ όμορφο τόπο των Χανίων.

Εγινε πάρα πολύ γρήγορα, με το που με πήρε τηλέφωνο ο κ. Ροκάκης δε χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ και η απάντηση ήταν “ναι”, γιατί για εμένα είναι μία πρόκληση.

Κάθε μέρα που περνάει γνωρίζω καλύτερα αυτό το εγχείρημα και βλέπω πού αποσκοπεί, ποιος είναι ο στόχος, πώς μπορεί να υποστηριχθεί και ποιοι είναι οι άνθρωποι, σήμερα έμαθα για έναν πολύ δυνατό επιχειρηματία, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον κ. Σβουράκη, όπου το κομμάτι αυτό το υποστηρίζει με πολύ μεγάλη ευαισθησία και ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια με την Ακαδημία. Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί ο κ. Ροκάκης δεν μπορεί να είναι μόνος του, έχοντας στην πλάτη του και την ΠΑΕ Χανιά.

Είναι ένα εγχείρημα που το έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι, από το 2006 μάλλον, αλλά κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία να το κάνει πράξη. Είναι πολύ μεγάλο αυτό, δεν είναι εύκολο, αλλά είναι κάτι το οποίο είναι υγιές, κάτι το οποίο έχει πολύ παρόν, αλλά πολύ περισσότερο μέλλον. Εχει να κάνει με όνειρα και φιλοδοξίες, μπορεί να βοηθήσει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί μέσα από αυτή την προσπάθεια πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλοί μιμητές.

Είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει το χανιώτικο και το κρητικό ποδόσφαιρο, έχοντας τόσο αξιόλογους ανθρώπους. Μιλήσαμε με τον Βασίλη Παπαδάκη για μερικές ώρες και χωρίς να έχω δει την παρουσίαση είχαμε ίδιες απόψεις, ίδιες γνώμες. Ενας είναι ο δρόμος και οφείλουμε όλοι να τον ακολουθήσουμε. Κανείς από εμάς δεν έχει το μαγικό ραβδάκι, δεν μπορούμε να μεταμορφώσουμε στο άμεσο μέλλον το βατραχάκι σε πριγκιπόπουλο. Θέλει πολλή υπομονή, επιμονή, δουλειά, πολύ τρέξιμο, πολλή εκπαίδευση. Εχω ακούσει τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά πράγματα για παίκτες που ήταν εξαιρετικοί, αλλά με τεράστια ποδοσφαιρικά κενά. Στην κάθε ηλικία θα φροντίζουμε να δουλεύουμε εμείς σωστά, με σωστή καθοδήγηση, με σωστή ανατροφοδότηση, να δώσουμε στο κάθε παιδάκι αυτό που αξίζει».

Για το τι κίνητρο θα έδινε στους γονείς για να φέρουν τα παιδιά τους στο Δίκτυο Ακαδημιών η απάντηση του κ. Αμανατίδη ήταν η εξής: 

«Οι γονείς όλα αυτά τα χρόνια έχουν ακούσει τα πάντα. Εγώ τους αποκαλώ “εξυπνούληδες” κάποιους που βάζουν στο μυαλό των γονέων πράγματα τα οποία υπάρχουν μόνο στη φαντασία και τους οδηγούν σε δρόμους όπου κάνουν μόνο κακό στα παιδιά τους.

Οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ποιος είναι ο ρόλος τους όταν το παιδάκι το φέρνουν στην Ακαδημία και το εμπιστεύονται σε εμάς ή σε κάποιον άλλο προπονητή. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ο ρόλος τους είναι μέχρι ένα ορισμένο σημείο.

Η γνώμη τους, η άποψή τους θα γίνεται αποδεκτή αλλά την απόφαση θα την παίρνουν οι προπονητές, ο τεχνικός διευθυντής, ο τεχνικός σύμβουλος, η διοίκηση, όπου γι’ αυτό μας εμπιστεύονται και μας φέρνουν τα παιδιά. Το ότι βλέπουν ποδόσφαιρο δε σημαίνει ότι ξέρουν και ποδόσφαιρο ή ξέρουν να το διδάξουν. Το να βγάλουν μία προπονητική μονάδα και να βγάλουν μία προπόνηση όπως πρέπει να είναι το ξέρουμε εμείς πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν τα διπλώματα, τα σεμινάρια και τα υποστηρίζουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θέλουμε εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουνε.

Δεν θέλουμε κάποιον απέναντί μας, αλλά όλοι να είναι δίπλα μας σε αυτό το νέο και πολύ υγιές εγχείρημα.

Είμαστε όλοι σε ένα χώρο όπου απώτερο στόχο και σκοπό έχουμε το καλό των παιδιών μας και θα πρέπει όλοι μας να σκύψουμε με ευλάβεια πάνω από αυτό και να βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο του και σύμφωνα με αυτά που εξειδικεύεται και που ξέρει να κάνει. Προσωπικά μ’ αρέσουν οι προκλήσεις, μ’ αρέσει να χτίζω και να δημιουργώ. Είμαστε όλοι εδώ για να δουλέψουμε.

Σε καμία περίπτωση, επειδή έχω παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, επειδή ήμουν διεθνής, επειδή πήρα πρωταθλήματα και ήμουν τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό ως επικεφαλής σκάουτινγκ, εμένα δεν μου αρέσει να εκμηδενίζω κανένα.

Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του αξία και με σεβασμό και ταπεινότητα, βάζοντας τον εαυτό μας κάτω από αυτή την προσπάθεια να κάνουμε όλο αυτό το πολύ υγιές εγχείρημα. Είναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο που θέλει πολλή δουλειά. Δόξα τον Θεό έχουμε και την όρεξη και τις γνώσεις να το υποστηρίξουμε.

Εχω μάθει στη ζωή μου και την καριέρα μου να μιλάω με πράξεις. Την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κόσμου και των γονέων δεν θα την απαιτήσουμε, αλλά θα την κερδίσουμε με πράξεις και με έργα, μέσα σε ένα αθλητικό χώρο, όπου θέλουμε να πλάσουμε αθλητές, ποδοσφαιριστές με αθλητική ποδοσφαιρική παιδεία.

Αυτός είναι ο στόχος μας για να έχουμε καλύτερους φιλάθλους, καλύτερους παράγοντες, καλύτερους προέδρους και καλύτερους ποδοσφαιριστές. Παιδιά που θα μπορέσουν να κυνηγήσουν τον στόχο τους και το όνειρό τους, με όλα αυτά τα στοιχεία που θα τους δώσουμε».

Η αρχική δομή του Δικτύου είναι η εξής:

Βασίλης Παπαδάκης: Τεχνικός Διευθυντής Δικτύου Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ‘’Χανιά’’
Γιώργος Ξηρουχάκης: Διοικητικός Υπεύθυνος Παρακολούθησης -Εφαρμογής.
Γιώργος Αμανατίδης: Τεχνικός Σύμβουλος Δικτύου
Τεχνικοί Διευθυντές Ακαδημιών :Υπεύθυνοι Εφαρμογής της φιλοσοφίας του Δικτύου στις ομάδες τους.
Προπονητές Δικτύου: Πλήρης εφαρμογή σε τεχνικό επίπεδο του ετήσιου πλάνου και του ασκησιολογίου στους ποδοσφαιριστές.