Γ. Πετράκης: «Το Κύπελλο για εμάς είναι μια καλή ευκαιρία»

Ο προπονητής του Α.Ο.Χανιά / Κισσαμικού τόνισε οτι το ματς με τον Παναιτωλικό (0-0) τέλειωσε και σειρά έχει αυτό με τον Εργοτέλη.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Γιώργος Πετράκης στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Α.Ο.Χ / Κισσαμικού με αντίπαλο τον Παναιτωλικό (0-0), για το Κύπελλο Ελλάδας

«Να ευχηθώ στον Παναιτωλικό καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και να εκπληρώσουν τους στόχους τους, γιατί είναι μια ομάδα που κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, με βάση τη δομή της. Όσον αφορά το παιχνίδι, είχα πει και πριν το ματς ότι πίστευα ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και η πίστη μου αυτή έβγαινε μέσα από την ποιότητα και το υλικό που έχω στα χέρια μου, που γνωρίζω ότι πραγματικά είναι πολύ καλό. Για το ματς παρουσιαστήκαμε αρκετά διαβασμένοι. Αυτό φάνηκε μέσα από την εικόνα του παιχνιδιού. Ήμασταν απόλυτα ανταγωνιστικοί και μπορώ να πω ότι με βάση και τις τελικές προσπάθειες και τον τρόπο που λειτουργήσαμε θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει κιόλας το παιχνίδι και όχι μόνο να έχουμε πάρει την ισοπαλία. Εμείς αυτό το ματς το αντιμετωπίσαμε σα γιορτή, σίγουρα βάζουμε κάποιες καλές προϋποθέσεις για να μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά ο στόχος μας δεν είναι το Κύπελλο. Το Κύπελλο για εμάς είναι μια καλή ευκαιρία – όπως έγινε και σήμερα – να δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν παίξει πάρα πολύ και να δημιουργήσει σε εμάς έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τον τρόπο και το υλικό που έχουμε στα χέρια μας. Να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι αυτό για εμάς τελειώνει σήμερα και από αύριο κιόλας, επειδή είναι λίγες οι μέρες, σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Εργοτέλη».

Για το αν ήταν βάσει πλάνου η ομάδα να πιέσει περισσότερο τον αντίπαλο στο δεύτερο ημίχρονο:

 «Επειδή θα πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι και σαν άνθρωποι, παίζαμε με μία ομάδα παραπάνω κατηγορίας. Θέλαμε να δούμε τα πατήματά μας, πόσο κοντά είμαστε και σε απόδοση και σε ετοιμότητα, γιατί για εμάς ήταν μόλις το δεύτερο στη σειρά επίσημο παιχνίδι, οπότε ψάχναμε να δούμε τι ακριβώς έκανε ο Παναιτωλικός. Ήταν τακτικός ο λόγος, ήταν “εσκεμμένο” δηλαδή και μας “βγήκε”. Ούτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο ημίχρονο απειληθήκαμε ιδιαίτερα και από την άλλη καταφέραμε και βγάλαμε κάποιες ευκαιρίες».

Για το γεγονός ότι έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης πλέον η ομάδα«

“Δεν μας λέει κάτι αυτό. Το ίδιο έλεγα και με τους παίκτες. Σίγουρα θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε και να παίρνουμε κάτι, πόσο μάλιστα να περάσουμε στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά για εμάς δεν είναι αυτή η προτεραιότητα. Όταν θα έρθει στη σειρά το επόμενο παιχνίδι, που θα είναι αυτό που θα μας δώσει ή όχι την πρόκριση εννοείται ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε να προκριθούμε. Απλώς ο τρόπος που το βλέπουμε και το αντιμετωπίζουμε είναι τέτοιος περισσότερο για να κερδίσουμε πράγματα μέσα από αυτό στο πρωτάθλημα“.