Κατσουράνης: «Δεν μπορώ να οριοθετήσω σαν στόχο την άνοδο»

Διαφορά φιλοσοφίας υπήρξε στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Κώστας Κατσουράνης και Κώστας Μπακαλάρος εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League.

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος έδωσαν την Πέμπτη (25/10) ο τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής Κώστας Κατσουράνης, αλλά και ο πρόεδρος των «κοκκινόμαυρων» Κώστας Μπακαλάρος.

Η κατάσταση δεν είναι ιδανική, υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες. Άλλαξαν οι συνθήκες, απ’ όταν ξεκινήσαμε. Είχαμε κάποιες αποχωρήσεις από τη Συμμαχία και το βάρος έπεσε στον πρόεδρο και τους εναπομείναντες Συμμάχους. Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά η εμπειρία μου τόσα χρόνια μου λέει ότι δεν γίνεται να μην επηρεαστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς το ποδοσφαιρικό τμήμα και η πρώτη ομάδα. Ο βασικός στόχος για μένα είναι η ομάδα να κάνει μια ανάλογη πορεία με την περσινή και να παίξει κατά το δυνατό ακόμα πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Αξιολογήσαμε το ρόστερ και βάσει της φιλοσοφίας και του πλάνου μας δημιουργήσαμε μία ομάδα με περισσότερο βάθος και ποιότητα, που βέβαια μένει να φανεί στο γήπεδο. Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι υπέρ μας, αλλά η ομάδα θα είναι και πάλι ανταγωνιστική. Πήραμε ξένους σε κομβικές θέσεις που χρειαζόμασταν ποιότητα. Δεν μπορώ να οριοθετήσω σαν στόχο την άνοδο, όταν μετά από δύο χρόνια και κάτι, η ομάδα δεν έχει καν το δικό της γυμναστήριο να γυμνάζονται οι παίκτες. Στόχος παραμένει η ανάδειξη ποδοσφαιριστών που θα επανδρώσουν την αντρική ομάδα και θα μπορούν να αγωνιστούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος διεθνής άσος.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της πελοποννησιακής ομάδας Κώστας Μπακαλάρος ο οποίος επισήμανες τα εξής: «Είναι δύσκολες εποχές και μία δύσκολη χρονιά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την ομάδα, με όλες μας τις δυνάμεις. Για ακόμα μία χρονιά και παρά τις αντίξοες συνθήκες, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και πλέον ο στόχος είναι η πρώτη θέση και η άνοδος. Είναι δύσκολο αλλά είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου. Είναι απαραίτητη η παρουσία του δίπλα μας, όχι μόνο οικονομικά (που χρειάζεται κι αυτό) αλλά χωρίς τον κόσμο η ομάδα δεν θα είναι αυτή που πρέπει. Πέρσι κάναμε τη διαφορά σε κάθε γήπεδο, και στο δικό μας. Θέλουμε να αλλάξουμε τις Κυριακές, να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Δεσμεύομαι εγώ προσωπικά και η διοίκηση να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Έχω βγάλει χρήματα από την πόλη και θεωρώ χρέος μου να τα επιστρέψω. Αυτό περιμένω να κάνουν και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της πόλης, τους απευθύνω κάλεσμα».

Συνεχίζοντας τα λεγόμενα του πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί ή να ζηλέψει κάτι, σα διαβεβαιώνω ότι έχουμε από τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην κατηγορία. Από τα νόμιμα, εμείς δουλεύουμε μόνο νόμιμα και αποτελούμε την εξαίρεση. Παίρνουμε κάθε χρόνο πιστοποιητικό συμμετοχής και είμαστε τυπικοί σε όλα μας, να μην ξεχνάμε που ήμασταν πριν κάποια χρόνια. Είναι πολύ σημαντική η χρονιά και πρέπει να βγει, καθώς θα ακολουθήσουν καλύτερες μέρες. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την περσινή χρονιά. Έπρεπε να έχουμε πάρει την άνοδο». Κλείνοντας δήλωσε πως έχουν γίνει συμφωνίες με χορηγούς και σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί και ο βασικός υποστηρικτής της ΠΑΕ».

Ακολούθησε ο Τάκης Λαμπρόπουλος ο οποίος μιλώντας εκ μέρους της Συμμαχίας δήλωσε τα εξής: «Είχαμε κάποιες αποχωρήσεις, κυρίως ανθρώπων που δεν έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Διαβεβαιώνω, ότι από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, όσοι έμειναν είναι κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και κάνουν το καλύτερο δυνατό, χωρίς να αφήνουν χρέη και υποχρεώσεις. Είμαστε όλοι ελεύθεροι επαγγελματίες και πασχίζουμε μαζί με τις δουλείες να κάνουμε το καλύτερο για την Παναχαϊκή. Συνεχίζεται η προσπάθεια, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όσοι έφυγαν να αναπληρωθούν από ανθρώπους της πόλης, είναι χρέος όλων μας. Με 5.000 ευρώ ως ελάχιστη συμμετοχή 50 Πατρινών επιχειρηματιών θα μπορούσαν να μαζευτούν 250.000 ευρώ που θα κάλυπταν όλες μας τις τρύπες».

Πηγή: sportfmpatras.gr