Μανωλάς: Ηγέτης ο Ντούσκο

O Στέλιος Μανωλάς μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλι αγια τον ντούσαν Μπάγεβιτς τον οποίο χαρακτηρίζει ηγέτη.

 

Αποκαλυπτικός, τόσο σε ότι αφορά μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, όσο και αναφορικά με την άποψη του για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς καθώς και για την επιθυμία του να επιστρέψει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, παρουσιάστηκε ο Στέλιος Μανωλάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ».

H συνέντευξη:

-Πρόσφατα σε εκδήλωση του κλαμπ των Πατησίων κάνατε δημόσιο κάλεσμα στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον θέλετε στην ομάδα;

“Αν έρθει ένας μεγάλος επενδυτής, αλλάζουν τα δεδομένα. Μακάρι να έρθει ο Μελισσανίδης. Όνειρό μου είναι μια ΑΕΚ, ενωμένη, μια γροθιά, μια οικογένεια. Μια ομάδα, ένα κοινό όραμα. Και με τον Ντούσκο (σ.σ. Μπάγεβιτς) και με τον Μελισσανίδη είχα πολλές διαφωνίες στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν έκανε ζημιά στην ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή ήταν ενωμένη και έφερε 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ και ένα Λιγκ Καπ. Και παίξαμε δύο φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρχε εκτίμηση στην ικανότητα και βάζαμε την ομάδα πάνω από όλα. Οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να προσφέρει είναι ευπρόσδεκτος στην ομάδα”.

-Συμφωνείτε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ότι πρώτος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου;

“Ναι είναι και για εμάς και για τον κόσμο. Έχουμε να δούμε πρωτάθλημα 15 χρόνια και Κύπελλο 7”.

-Υπάρχει άγχος για τον τελικό;

“Ο τελικός είναι μια γιορτή και έτσι πρέπει να τον βλέπουμε. Θέλουμε το Κύπελλο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το πάρουμε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα που παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι στη φιλοσοφία της και δεν είναι στη φιλοσοφία του Μπάγεβιτς…”.

-Ο Λεονάρντο είναι ο βασικός μεταγραφικός στόχος της ομάδας;

“Ο Λεονάρντο ήταν παιδί της ΑΕΚ. Δεν ξέρω γιατί δεν έμεινε. Είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής και με μέλλον. Είναι μέσα στα παιδιά που θέλουμε. Υπάρχουν και άλλοι”.

-Όπως και ο Καράμπελας;

“Και ο Καράμπελας μάς ενδιαφέρει. Ο Μάχο φεύγει οπότε θέλουμε και έναν τερματοφύλακα”.

-Και με τον Ζαϊρί τι γίνεται;

“Όλοι οι καλοί παίκτες ενδιαφέρουν την ΑΕΚ. Η αξιολόγηση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική μέρα της περιόδου. Είναι γεγονός ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου θα μας δώσει άλλη δυναμική σε όλα τα επίπεδα”.

-Με 2.5εκατ. ευρώ η ΑΕΚ μπορεί να αποκτήσει τον Κατσουράνη αντί του Πελετιέρι, που είναι και παιδί της ομάδας…

“Πράγματι, αλλά είπαμε ότι ακόμα δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτα τελεσίδικο. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Μέχρι τώρα έχουμε τσεκάρει 100 παίκτες, αλλά πρώτα μας ενδιαφέρει το Κύπελλο”.

-Είχατε όμως αρκετές δυσκολίες στις αρχές;

“Τον πρώτο καιρό δεν υπήρχε συντονισμός επειδή ο Νικολαΐδης είχε αναλάβει τα πάντα και όταν έφυγε οι άνθρωποι αυτοί έμειναν στο κενό. Η έλλειψη συντονισμού με τη σύγχυση αρμοδιοτήτων δημιούργησαν προβλήματα, όπως η διένεξη με τον κ. Κανελλόπουλο. Ποιος κάνει τι; Τη μια μιλούσα με τον Κανελλόπουλο, την άλλη με το Θανόπουλο, την επόμενη με τον Κούλη. Αυτό έχει λυθεί σήμερα. Υπεύθυνος είναι ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος κ. Θανόπουλος. Μετά τον τελικό Κυπέλλου θα φιξάρουμε το πλάνο της καινούριας χρονιάς. Δεν έχουμε μπει ακόμα σε συζήτηση για το μπάτζετ”.

-Όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη σας μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, κάποιοι είπαν ότι μπαίνετε ως ασπίδα για να προστατευτεί ο προπονητής από μερίδα του κόσμου που θα αντιδρούσε. Έχετε αντιληφθεί κάτι τέτοιο;

“Ο Μπάγεβιτς δεν χρειάζεται κανέναν για ασπίδα. Είχα μιλήσει και είχα συμφωνήσει πριν επιλεγεί κάποιος προπονητής. Γι’ αυτό φτάσαμε την Πέμπτη και ακόμα υπήρχαν συνομιλίες με τον κ. Δώνη πως θα λυθεί η συνεργασία. Η σχέση μου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει περάσει πολλά στάδια όμως ανέκαθεν υπήρχε εκτίμηση και εμπιστοσύνη στις ικανότητες του. Δεν είναι ανάγκη να πω ποιός είναι ο Μπάγεβιτς, το λένε τα αποτελέσματα από τα οποία εξαρτόμαστε όλοι”.

-Έχετε ζήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και ως παίκτης και ως τεχνικός διευθυντής. Πως θα σκιαγραφούσατε τον χαρακτήρα του;

“Τον έζησα και ως προπονητής και ως συμπαίκτης του. Ήταν ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής, με φαντασία και πολύ ταλέντο. Ως προπονητής είναι ικανός, ηγέτης, εμπνέει τους ποδοσφαιριστές”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook