Κομνηνός: Ανταγωνισμός στα πλέι οφ

Ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός μίλησε για τα play-offs και τις σκέψεις για το μέλλον

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6»: «Το θέμα των play-offs μάς απασχόλησε από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της Λίγκας και συνέπεσε με τη μείωση των ομάδων που συμμετείχαν στα Κύπελλα Ευρώπης. Εμείς με τα play-offs θέλαμε να προσδώσουμε ανταγωνισμό σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος, ώστε να αυξηθεί και η αξιοπιστία. Δεν θέλαμε να έχουμε ομάδες αδιάφορες. Επίσης τα play-offs δίνουν το δικαίωμα στο όνειρο σε ομάδες που, στο ελληνικό ποδόσφαιρο των τριών ταχυτήτων, δεν θα μπορούσαν με την κανονική διαδικασία του πρωταθλήματος να κερδίσουν θέση στο Champions League. Αυτό είναι κάτι που προσδίδει βάθος και προοπτική σε αυτές τις ομάδες».

-Για τους ισχυρισμούς ότι η εν λόγω διαδικασία αναιρεί τους κόπους μιας χρονιάς ορισμένων ομάδων:

«Δεν κρύβω ότι μου κάνει λίγο εντύπωση και είμαι περίεργος να ακούσω τις απόψεις των διοικήσεων των ομάδων. Λαμβάνουμε βέβαια υπόψη μας όλες τις ενστάσεις και τα σχόλια των ομάδων, των παικτών και των ποδοσφαιριστών. Οι παρατηρήσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά αυτή που δεν ενστερνίζομαι είναι ότι αναιρεί ό,τι έχουν κάνει την κανονική περίοδο. Οι ομάδες που συμμετέχουν στα play-offs γνωρίζουν πως το πρωτάθλημα διαρκεί 36 και όχι 30 αγωνιστικές. Όταν κάθε αγώνας της κανονικής περιόδου προσμετράται στον συντελεστή των play-offs δεν μπορούμε να πούμε πως αναιρείται η πορεία της ομάδας στην κανονική περίοδο. Εμείς πήραμε το ολλανδικό μοντέλο, που έδινε απλώς πλεονέκτημα έδρας στην ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, και το βελτιώσαμε βάζοντας την ειδική βαθμολογία», τόνισε.

-Για το αν θα συζητηθεί στο εγγύς ή λίγο πιο μακρινό μέλλον η ανάδειξη και του πρωταθλητή μέσω play-offs:

«Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το πώς θα βελτιωθούν τα play-offs. Ναι, έχει τεθεί προς συζήτηση αν θα μπορούσε να μπει και ο πρωταθλητής στη διαδικασία. Όλα είναι υπό συζήτηση».

-Για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου:

«Το πρωτάθλημα θα αρχίσει το σαββατοκύριακο 22 και 23 Αυγούστου, δεδομένων των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των συλλόγων. Η σεζόν του χρόνου θα πρέπει να τελειώσει νωρίς σύμφωνα με εντολή της FIFA, γιατί το επόμενο καλοκαίρι υπάρχει το Μουντιάλ και θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να ξεκουραστούν».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook