Κρεμάει τη σφυρίχτρα ο Βασάρας

Την αποχώρησή του από τα γήπεδα έπειτα από 25 χρόνια ως διαιτητής ανακοίνωσε ο Κύρος Βασσάρας.

Αυτό γνωστοποίησε ο 43χρονος ρέφερι με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ, ενώ την ίδια διαβίβασε στην ΚΕΔ και στην Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας.

Στο περιβάλλον του, ο Βασσάρας δηλώνει ανοικτός σε προτάσεις εκφράζοντας την επιθυμία του να συνεχίσει την ενασχόλησή του με την ελληνική διαιτησία.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο 43χρονος διαιτητής να προωθηθεί στην προεδρικό θώκο της ΚΕΔ. Με την εξής προϋπόθεση:να αρθεί ο κανονισμός που αναφέρει ότι πρέπει να παρέλθει μια τετραετία από τη στιγμή της αποχώρησης οποιουδήποτε διαιτητή από την ενεργό δράση προκειμένου να αναλάβει διοικητικό αξίωμα. Ο κανονισμός θεωρείται δεδομένο πως θα αλλάξει και αυτό που απομένει είναι να διαπιστωθεί αν στο πρόσωπο του Κύρου Βασσάρα θα υπάρξει συναίνεση από τις όλες ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ.

Ο Κύρος Βασσάρας, διεθνής από το 1998, εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής όλων των εποχών, δεδομένου ότι ανήκε στην top-class της UEFA, ενώ έχει σφυρίξει σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου (2002) και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (2008). Ήταν επίσης τέταρτος τόσο στο Euro 2000 όσο και σε αυτό του 2004, ενώ παρότι ήταν στην προεπιλογή για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής ένας τραυματισμός στη μέση δεν του επέτρεψε να περάσει τα τεστ.

Πιο αναλυτικά η επιστολή: Προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμα Μέλη Δ.Σ./ΕΠΟ και ΚΕΔ/ΕΠΟ “Με την παρούσα επιστολή μου σας ανακοινώνω με ιδιαίτερη συγκίνηση την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση. Αισθάνομαι ότι ήρθε η στιγμή να κλείσω μια πολυετή καριέρα ως εν ενεργεία διαιτητής, γεμάτη από συμμετοχές, διακρίσεις και εμπειρίες σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω την Ε.Π.Ο., όλο τον αθλητικό κόσμο, φιλάθλους, δημοσιογράφους, παράγοντες, διαιτητές και ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με την αγάπη και το σεβασμό τους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, νιώθω την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μου από τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της διαιτησίας και ασφαλώς στην οικογένειά μου, για τη δύναμη που μου έδινε και δίνει σε κάθε μου πορεία και απόφαση. Μετά τιμής Κύρος Βασάρας Διεθνής Διαιτητής”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook