Ιωαννίδης: Υπάρχει διάθεση

Δηλώσεις με τις οποίες πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ, έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Μεταξύ άλλων, ο Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στα μέτρα ασφαλείας των γηπέδων αλλά και στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, με την συμμετοχή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης στον «Novasportfm: «Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να χρηματοδοτεί όλες τις ομοσπονδίες. Υπάρχει όμως μία διαπιστωτική πράξη και εξαιτίας αυτής δεν χρηματοδοτείται η ΕΠΟ. Κάναμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Πιλάβιο, και είπαμε να βρούμε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του αυτοδιοίκητου και μέχρι πού φτάνει η ευθύνη της Πολιτείας. Όπως είπε και ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ ομοσπονδίας και Πολιτείας. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε»,τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω αν με την αλλαγή διοίκησης η ΕΠΟ άλλαξε ή όχι. Έχουν μια γενική συνέλευση τον Ιούνιο και θα αποφασίσουν αν πράγματι θέλουν να αλλάξουν ή να συνεχίσουν κατά τον ίδιο τρόπο. Εμείς κάναμε την αρχή χρηματοδοτώντας τις Ενώσεις απευθείας, χωρίς τη συμμετοχή της ΕΠΟ, με δύο εκατομμύρια, για να μην πληρώνουν αυτή την κόντρα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Περιμένουμε αυτά που συμφωνήσαμε να υλοποιηθούν. Κοντός ψαλμός αλληλούια…».

Για τα όρια παρέμβασης της Πολιτείας στα του αθλητισμού, είπε:«Η υγεία είναι ένα αγαθό που είναι υποχρέωση και ευθύνη της Πολιτείας για κάθε πολίτη, άρα και των αθλητών. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια στα γήπεδα, σε σχέση με τις δομές των γηπέδων. Έχουμε γήπεδα που σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, ήταν ασθενή και κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων. Τέτοια ζητήματα είναι στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης. Ό,τι έχει σχέση με τα ζητήματα όπως για παράδειγμα οι κανονισμοί των αθλημάτων, είναι θέματα της κάθε ομοσπονδίας», ενώ έδωσε και διευκρινίσεις για τον ρόλο της πολιτείας:

«Οι τιμωρίες είναι θέμα των ομοσπονδιών. Εμείς δεν μπορούμε να επιβάλλουμε ποινές στις ομάδες. Εσείς πιστεύετε ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ελέγξουν τους οπαδούς τους όσο το δυνατόν καλύτερα; Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για να φτιάχνουμε νόμους. Βλέπουμε τι δεν εφαρμόζεται καλά για να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Υπάρχουν φορείς κυβερνητικοί για τον έλεγχο και την εφαρμογή των νόμων. Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες σε όλα τα γήπεδα θα είναι φανερό ποιος κάνει επεισόδια. Θα είναι πλέον επώνυμη η παραβατική συμπεριφορά. Ο νόμος είναι αυστηρός και καλός. Το θέμα είναι να εφαρμόζεται με την ίδια διαδικασία σε όλες τις κατευθύνσεις».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο στο φάιναλ φορ του Βερολίνου και την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας: «Είναι εις βάρος των δύο ομάδων μας που παίζουν μεταξύ τους στον ημιτελικό. Θα πρέπει να ξεπεράσουν την πίεση των φιλάθλων και όποια ομάδα περάσει θα πρέπει να αποκατασταθεί γρήγορα εν όψει του τελικού. Αυτός που θα νικήσει, θα πρέπει να ξεπεράσει αμέσως την ένταση της νίκης και να σηκώσει την κούπα», ενώ ολοκληρώνοντας κλήθηκε να απαντήσει αν ζηλεύει που θα το παρακολουθήσει, χωρίς εκείνος να συμμετάσχει. «Δεν ζηλεύω τίποτα. Έχω μάθει να ακολουθώ αυτό που κάνω και να μη ζηλεύω. Το χειρότερο είναι η ζήλεια. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τον άλλο, αλλά πώς θα βελτιώσουμε τη ζωή μας, θα βάλουμε στόχους και θα τους υλοποιήσουμε».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook