ΑΕΚ: Ο Καρίμ και οι άλλοι οκτώ

Ένα από τα αρνητικά στοιχεία της ΑΕΚ φέτος είναι οι μεγάλες ευκαιρίες που σπαταλούν σε πολλά ματς οι ποδοσφαιριστές της και της έχουν κοστίσει βαθμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 Η Ένωση δείχνει να έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια αν και διαθέτει πληθώρα επιλογών στη μεσοεπιθετική της γραμμή.

Εννιά επίσημα ματς έχουν δώσει μέχρι τώρα οι «κιτρινόμαυροι» σε όλες τις διοργανώσεις και έχουν πετύχει έντεκα γκολ. Δεν το λες και ικανοποιητικό νούμερο. Αφού αν εξαιρέσει κανείς το ματς με τον ΠΑΟΚ όπου με… μιάμιση ευκαιρία πέτυχε ένα γκολ και λίγο έλειψε να πάρει και τη νίκη, η ΑΕΚ στα περισσότερα παιχνίδια ανεξαρτήτως αν κέρδισε ή όχι, σπατάλησε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Με τη Λαμία, με τα Γιάννενα, με την Μπράγκα, με τη Λέστερ.

Ο Καρίμ και οι άλλοι…

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης μέχρι στιγμής στη σεζόν με τρία γκολ, δύο στο πρωτάθλημα κι ένα στο Europa League. O Ιρανός που ήρθε για αναπληρωματικός του Ολιβέιρα αλλά έδειξε με το καλημέρα πως δεν έχει καμία όρεξη να καθίσει στον πάγκο. Και ήδη έχει κάνει απόσβεση με το γκολ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ.

Από κει και πέρα υπάρχουν ακόμη οκτώ ποδοσφαιριστές που έχουν βρει δίχτυα, από μία φορά ο καθένας. Ο λόγος για τους Μάνταλο, Λιβάγια, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Κρίστιτσιτς, Ενομπακάρε, Σιμόες και Τάνκοβιτς. Για τους τρεις πρώτους ειδικά, τα νούμερα είναι πολύ φτωχά προς το παρόν.

Ειδικά όταν μνημονεύσεις τα περσινά τους κατορθώματα, σε μια κακή για την ομάδα σεζόν. Ο αρχηγός της ΑΕΚ τελείωσε με 11 γκολ και 13 ασίστ σε 41 ματς, ο Κροάτης επιθετικός με 15 γκολ και 12 ασίστ σε 42 ματς κι ο Πορτογάλος με 16 γκολ κι 9 ασίστ σε 34 ματς. Ακόμη βέβαια είμαστε στην αρχή μιας έτσι κι αλλιώς περίεργης χρονιάς αλλά αν δεν πάρουν τώρα μπρος τα «βαριά» χαρτιά της ομάδας, μετά ίσως να έχει χαθεί το τρένο.

Για τους Λιβάγια και Ολιβέιρα υπάρχει βέβαια και το θέμα με τα συμβόλαιά τους που αιωρείται καιρό τώρα και μόνο καλό δεν κάνει ούτε στους ίδιους ούτε στην ομάδα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί είναι δεδομένο πως πρόκειται για παίκτες που έχουν μεγάλη ποιότητα και η εικόνα τους αυτή αδικεί πρώτα απ’ όλα τους ίδιους.

Φέτος βέβαια σημαντικές είναι και οι βοήθειες που αναμένεται να δώσουν στο σκοράρισμα οι Γκαρσία και Τάνκοβιτς. Δύο παίκτες που έλειπαν πολύ από την ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια κι έδειξαν αμέσως τί μπορούν να προσφέρουν. Με τον μεν να έχει την ατυχία με τον τραυματισμό και τον δε να μπαίνει όλο και περισσότερο στο κλίμα της ομάδας αφού ήρθε κυριολεκτικά στο παρά πέντε των μεταγραφών.

 

 

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook