Η αναβολή έφερε νέα σενάρια στο προσκήνιο!

Σενάριο από πιθανή ματαίωσή των μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης, μέχρι και ενδεχόμενο για αναδιάρθρωση με 15 ομάδες στη Super League 1!

Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης αναμένουν τις εξελίξεις και τι μπορεί να γίνει με την τύχη των μπαράζ!

Σενάριο από πιθανή ματαίωσή τους, μέχρι και ενδεχόμενο για αναδιάρθρωση με 15 ομάδες στη Super League 1.

Τα σενάρια που… κυκλοφορούν στα ποδοσφαιρικά στέκια.

1ο σενάριο

Όλα τα τεστ που έγιναν το Σαββατοκύριακο και όλα όσα γίνουν σήμερα στην Ξάνθη βγαίνουν αρνητικά. Το αναβληθέν ματς διεξάγεται κανονικά την Τετάρτη και αυτό του άλλου Σαββάτου επίσης κανονικά.

2ο Σενάριο

Όλα τα τεστ βγαίνουν αρνητικά για την ομάδα της Ξάνθης, αλλά προκύπτει θετικό κρούσμα στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ομάδα της Ριζούπολης μπαίνει σε καραντίνα για δυο μέρες. Το ματς αναβάλλεται ξανά και μοιραία και ο επαναληπτικός, αφού πρέπει να μεσολαβήσουν δυο πλήρεις μέρες ανάμεσα σε δυο ματς, βάσει ΚΑΠ. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν τρία υποσενάρια.

3ο σενάριο

Τα τεστ της Ξάνθης βγαίνουν θετικά. Αναβάλλεται το ματς της Τετάρτης και ο επαναληπτικός. Και σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχουν τρία υποσενάρια.

Ποια είναι αυτά;

α) Η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ τροποποιεί την προκήρυξη και κηρύσσει πλέον αντί για διπλό, μονό αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο, ώστε να προλάβει τις ημερομηνίες.

β) Η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ προχωρά σε νέα παράταση του τέλους της αγωνιστικής σεζόν, που έχει οριστεί για τις 30 Αυγούστου, ώστε να μπορέσουν έστω και… Σεπτέμβριο να διεξαχθούν τα μπαράζ.

γ) Η ΕΠΟ ματαιώνει οριστικά τους αγώνες μπαράζ και κηρύσσει το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν δύο δρόμοι.

i) Τίθεται ξανά σε ψηφοφορία το θέμα της αναδιάρθρωσης (ακόμα και 15 ομάδες) από την SL1 σε συνδυασμό πιθανώς με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

ii) Καλείται η ΕΠΟ να βρει τρόπο ώστε η μια από τις δυο ομάδες των μπαράζ να κηρυχθεί ως νικήτρια και η άλλη ως ηττημένη. Το ενδεχόμενο της κλήρωσης αποκλείεται. Οι οδηγίες της UEFA που δεν έχουν ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΠΟ αλλά μπορούν να εφαρμοστούν βάσει νομολογίας, προβλέπουν να… τιμωρηθεί η ομάδα που έχει τα κρούσματα και η οποία χαρακτηρίζεται ως «υπαίτια» για τη μη διεξαγωγή ενός αγώνα.