Βράνιες σε ΑΕΚ: «Τελειώνω με την Άντερλεχτ και έρχομαι στην Αθήνα»

Πριν από πέντε ημέρες είχαμε αναλύσει σε ρεπορτάζ μας τη στάση της ΑΕΚ σχετικά με το θέμα του Ογκνιέν Βράνιες και το πώς έχουν τα δεδομένα με την περίπτωση του Βόσνιου στόπερ.

Πριν από πέντε ημέρες είχαμε αναλύσει σε ρεπορτάζ μας τη στάση της ΑΕΚ σχετικά με το θέμα του Ογκνιέν Βράνιες και το πώς έχουν τα δεδομένα με την περίπτωση του Βόσνιου στόπερ. Η Ένωση τα έχει βρει εδώ και καιρό με τον έμπειρο αμυντικό προκειμένου να έρθει για να… μείνει. Ωστόσο, υπήρχε ο σκόπελος της Άντερλεχτ που καθυστερούσε τις διαδικασίες για την αποδέσμευσή του.

Παρότι οι Βέλγοι δεν έχουν στα πλάνα τους τον Βράνιες για τη νέα σεζόν και θέλουν να απαλλαγούν από το βαρύ του συμβόλαιο, έβαλαν εμπόδια στη διαδικασία. Έχοντας αντιληφθεί προφανώς πως ο παίκτης τα έχει βρει ήδη με την ΑΕΚ προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα με κανονική μεταγραφή και ελεύθερος.

Όλες αυτές τις μέρες η υπόθεση έδειχνε «κολλημένη». Κάτι που έκανε και την ΑΕΚ να πιέσει τον Βόσνιο στόπερ προκειμένου να προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις. Αυτό φαίνεται πως συνέβη. Η πλευρά του Βράνιες έστειλε «μήνυμα» στην ΑΕΚ πως σύντομα θα πάρει την ελευθέρας του και θα είναι έτοιμος να ενταχθεί στον Δικέφαλο.

Ο Βράνιες εμφανίζεται απόλυτα βέβαιος από χθες πως η υπόθεση έχει μπει στην τελική της ευθεία και είναι θέμα ωρών να αποδεσμευθεί από τον βελγικό σύλλογο.

πό την πρώτη στιγμή των επαφών ο Βράνιες τόνιζε με κάθε τρόπο πως το μόνο που επιθυμεί είναι να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Κάτι που έδειξε έμπρακτα δεχόμενος σημαντική μείωση των απολαβών του, σε σχέση με τα χρήματα που προέβλεπε το συμβόλαιο που είχε με τους Βέλγους.

Δεδομένα όλα αυτά μέτρησαν για την ΑΕΚ που πήρε την απόφαση να στηριχθεί πάνω στον Βράνιες, δίνοντάς του ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο και ποντάροντας σε εκείνο, για την επόμενη μέρα της.

Παρότι οι επαφές των δύο πλευρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και όλα δείχνουν πως σύντομα ΑΕΚ και Βράνιες θα ανταμώσουν ξανά, η Ένωση συνεχίζει πάντως να «σκανάρει» την αγορά για εναλλακτικές.

Το θέμα της απόκτησης ενός στόπερ πρώτης γραμμής «καίει» τον Δικέφαλο, που δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Στην ΑΕΚ θέλουν να είναι καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση και έτσι έχουν στη λίστα τους περιπτώσεις αμυντικών που εξετάζονται και «δουλεύονται» προσεκτικά.

Το όνομα του Μπόγκνταν Πλάνιτς παραμένει στη λίστα της ΑΕΚ, όμως δεν είναι το μοναδικό. Άλλωστε και η περίπτωση του Σέρβου αμυντικού παρουσιάζει ομοιότητες σε σχέση με εκείνη του Βράνιες και δείχνει πως χρειάζεται χρόνο. Κάτι που η Ένωση δεν έχει τη δεδομένη στιγμή.

Στην ατζέντα των Ίλια Ίβιτς και Μάσιμο Καρέρα βρίσκεται και μια περίπτωση αμυντικού από το ιταλικό πρωτάθλημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η ΑΕΚ «τρέχει» το θέμα του στόπερ, με τον Βράνιες να παραμένει στο επίκεντρο. Ωστόσο το αν το βάρος θα δοθεί στο θέμα του Βόσνιου ή θα έρθει κάποια άλλη λύση στο προσκήνιο, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον Βράνιες. Στην Ένωση περιμένου να δουν στην πράξη τα όσα επικοινωνεί η πλευρά του Βόσνιου και υπάρχει η πεποίθηση πως αυτό θα συμβεί. Σε διαφορετική περίπτωση πάντως ο Ίβιτς είναι έτοιμος να βάλει μπροστά τις υπόλοιπες υποθέσεις που έχουν εξεταστεί, κλείνοντας μία εξ αυτών άμεσα.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook