Κρίνεται η αναδιάρθρωση!

Η Σούπερ Λιγκ θα συνεδριάσει πιθανότατα την Παρασκευή (24/7) και εκεί οι ΠΑΕ θα κληθούν να πουν τη γνώμη τους για το πόσες ομάδες θέλουν να έχει το πρώτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα τη νέα περίοδο. Όπως όλα δείχνουν, του χρόνου θα έχουμε πρωτάθλημα 16 ή 18 ομάδων, χωρίς μάλιστα να υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Σούπερ Λιγκ στην Σούπερ Λιγκ 2.

Αυτό που θα αποφασιστεί στην Λίγκα, θα σταλεί στην ΕΠΟ, η οποία θα πάρει με τη σειρά της τις οριστικές αποφάσεις.

Όπως όλα δείχνουν, του χρόνου θα έχουμε πρωτάθλημα 16 ή 18 ομάδων, χωρίς μάλιστα να υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Σούπερ Λιγκ στην Σούπερ Λιγκ 2. Για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση χρειάζονται τα 3/4 των ψήφων. Φυσικά το μπαράζ του προτελευταίου της Α’ (Ξάνθης) με τον δεύτερο της Β’ (Απόλλων Σμύρνης) δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει.
Επομένως ανεβαίνουν ο Πρωταθλητής ΠΑΣ Γιάννινα μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης και πιθανώς να τους ακολουθήσουν τα Χανιά και ο Λεβαδειακός (αν πάμε σε 18 ομάδες).

Η Super League 2 από τον περασμένο Μαϊο έχει κάνει την πρόταση για 18 – 16 – 16 ομάδες αντίστοιχα στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και η SL1 από την πλευρά της ετοιμάζεται για την πρότασή της.

Να τοποθετηθεί δηλαδή επί της αναδιάρθρωσης μέσω ενός Δ.Σ. που θα γίνει ή την επερχόμενη Παρασκευή ή την Δευτέρα πριν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η πρόταση αυτή προφανώς και θα εκπροσωπεί όλες τις ομάδες της Super League 1. Στην συνέχεια η Ελληνική Ομοσπονδία θα χρειαστεί διάστημα περίπου 15 ημερών για να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση μόνο για αυτό το θέμα.

Συνεπώς σε περίπου 20 – 25 ημέρες θα έχουμε μία εικόνα για το πως θα διαμορφωθεί η SL1 της νέας χρονιάς.

Είναι κάτι που συνδέεται και με τα τηλεοπτικά συμβόλαια της νέας σεζόν. Επίσης,τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ οδεύουν προς το τέλος…