Δεύτερη συνεδρίαση για τον νέο επικεφαλής της ΚΕΔ

Όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ η ομάδα εργασίας που θα επιλέξει τον νέο επικεφαλής της ΚΕΔ θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά την Πέμπτη (16/7) στην αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ενώ θα περάσουν από συνέντευξη οι Κλάτενμπεργκ – Φιόρντφελντ.

Η δεύτερη συνεδρίαση αναμένεται και η πιο κρίσιμη διότι θα παρουσιαστούν τα προφίλ των δύο υποψήφιων αρχιδιαιτητών, Μαρκ Κλάτενμπεργκ και Πέτερ Φιόρντφελντ, ενώ οι εκπρόσωποι του Big4 θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν απευθείας με τον Αγγλο και τον Σουηδό ρέφερι για να ενημερωθούν αναφορικά με το πλάνο τους για την ελληνική διαιτησία.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ: 

“Η δεύτερη συνεδρίαση της «ομάδας εργασίας», η οποία θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. συγκαλείται την Πέμπτη 16/7 στις 14.00 στην αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στην «ομάδα εργασίας» μετέχουν ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Μηνάς Λυσάνδρου, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός κα Ευαγγελία Σουλούκου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ιωάννης Αλαφούζος και ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Χρυσόστομος Γκαγκάτσης. Στη διαδικασία θα λάβουν μέρος, ως παρατηρητής, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.

Βάσει της διαδικασίας στη δεύτερη συνεδρίαση της «ομάδας εργασίας» θα παρουσιαστούν τα προφίλ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Κ.Ε.Δ. και στη συνέχεια έχει προγραμματισθεί απευθείας επικοινωνία τους κ.κ. Mark Clattenburg (Αγγλία) και Peter Fröjdfeldt (Σουηδία), οι οποίοι θα παρουσιάσουν το πλάνο τους για τη συνολική λειτουργία της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Η «ομάδα εργασίας» θα συνεδριάσει συνολικά τρεις (3) φορές και στις 17 Ιουλίου θα εκλέξει με μυστική ψηφοφορία ο νέος πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσφατη απόφασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. ενέκρινε ομόφωνα τη διαδικασία επιλογής του προέδρου και της συγκρότησης της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., όπως αυτή προτάθηκε από τις FIFA/UEFA και η οποία προβλέπει:

α. ο νέος πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. θα είναι αλλοδαπός και θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR,
β. η σύμβαση του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ. θα είναι τουλάχιστον διετής,
γ. στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι FIFA/UEFA, η Ε.Π.Ο., η Super League 1 και ένας εκπρόσωπος από τις Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Π.Α.Ο.Κ., οι οποίοι θα συγκροτήσουν «ομάδα εργασίας»,
δ. η «ομάδα εργασίας», σε τρεις συναντήσεις εντός μίας εβδομάδας θα δρομολογήσει την όλη διαδικασία, ώστε τελικά οι 4 Π.Α.Ε. να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Η Ε.Ε. έχει εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένο να υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας με το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook