Η Λοκομοτίβ θέλει Τσιμίκα και οι Ρώσοι τον αποθεώνουν (pics)

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι το πιο «καυτό» όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο παίκτης – κλειδί του Ολυμπιακού και ο ποδοσφαιριστής που κοστολογείται περισσότερο από όλους τους άλλους που αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα.

Οι ονειρικές εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, με συλλόγους από Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία και Ρωσία να έχουν κυκλώσει το όνομά του και να το έχουν βάλει σε περίοπτη θέση στις μεταγραφικές τους λίστες.

Το Σάββατο οι Ρώσοι με αφορμή το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ, αναφέρθηκαν στην περίπτωση του Τσιμίκα και αποθέωσαν τον αριστερό μπακ για το ταλέντο του, την ικανότητά του να παίρνει σωστές αποφάσεις στη διάρκεια των αγώνων, αλλά και για το ποδοσφαιρικό του θράσος.

Οι Ρώσοι στάθηκαν στις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε ο Κώστας Τσιμίκας στο Champions League, αλλά και στο Europa League. Εχοντας κόψει στοπ – καρέ από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού απέναντι σε Κράσνονταρ, Τότεναμ και Αρσεναλ, δείχνουν τη σπουδαία κλάση του Ελληνα αριστερού μπακ.

Συγκεκριμένα, στέκονται στα ανεβάσματα του 24χρονου αμυντικού στην επίθεση και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα του στο δεύτερο μισό του γηπέδου. «Είναι ένας παίκτης, που έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι πολύ επικίνδυνος στην επίθεση, αφού μπορεί να ντριμπλάρει τους αντιπάλους του, αλλά και να βγάλει τους συμπαίκτες του σε θέση βολής μέσα από τις πάσες του».

Παράλληλα, οι Ρώσοι αναφέρθηκαν στην κούρσα που έκανε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, από την οποία προήλθε το γκολ του Ολυμπιακού. «Οι οπαδοί της ελληνικής ομάδας δεν θα ξεχάσουν ποτέ την κούρσα του στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου άδειασε τρεις παίκτες», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επίσης, τονίζουν ότι ο Τσιμίκας είναι ένας παίκτης, που εφαρμόζει σωστά το τακτικό πλάνο του προπονητή του, είναι γρήγορος και κάνει ωραίες κούρσες από την αριστερή πλευρά. Αποθεωτικά σχόλια από τους Ρώσους για τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, για τον οποίο όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ τους, ενδιαφέρεται ζεστά η Λοκομοτίβ Μόσχας.

«Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονα μια φημολογία που θέλει τη Νις να δίνει 15 εκατ. ευρώ και να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Τσιμίκα. Παρόλα αυτά ο παίκτης δεν έχει κλείσει ακόμα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ελληνα αριστερό μπακ, όπως είναι οι Λοκομοτίβ Μόσχας, Λάτσιο και Νάπολι.

Αν έρθει στο ρωσικό πρωτάθλημα, θα είναι σίγουρα ο καλύτερος αριστερός μπακ. Είναι εξαιρετικός στην επίθεση, αλλά δεν σημαίνει ότι… χωλαίνει στην άμυνα. Είναι πολύ καλός και στις δύο μεριές. Σε 2-3 χρόνια ο Τσιμίκας θα γίνει ακόμα καλύτερος», καταλήγουν οι Ρώσοι.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook