ΑΕΚ: Ο Ολιβέιρα επιστέφει και βάζει… ζόρια στον Καρέρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μείνει εκτός του τελευταίο διάστημα καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

Έναν τραυματισμό ύπουλο, που αν δεν προσεχθεί, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην πόρτα του χειρουργείου. Αυτό ήθελαν να αποφύγουν στην ΑΕΚ με την περίπτωση του Ολιβέιρα και το κατάφεραν.

Η θεραπεία που ακολουθεί ο Ολιβέιρα έχει αποδώσει με τον φορ της ΑΕΚ να ανεβάζει συνεχώς στροφές. Όλα δείχνουν πως η επιστροφή του Ολιβέιρα στο κανονικό πρόγραμμα και στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα είναι πλέον πολύ κοντά.

Ακόμα και εντός της εβδομάδας! Ο ίδιος δεν… κρατιέται να αγωνιστεί ξανά, δουλεύει σκληρά και οι καρποί του έχουν αποδώσει. Ο Ολιβέιρα είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του, δημιουργώντας μαζί με τους Αραούχο, Λιβάγια μια επιθετική τριπλέτα «θανάτου». Που όμοιά της δεν είχε ξανά η ΑΕΚ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Εκείνο που μένει να φανεί είναι το πώς θα διαχειριστεί αυτούς τους τρεις πολύ ποιοτικούς επιθετικούς ο Καρέρα και αν θα βρει τους τρόπους να τους χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα. Ζήτημα που σίγουρα προκαλεί πονοκέφαλο στον Ιταλό τεχνικό, εννοείται ευχάριστο. Η ΑΕΚ διαθέτει τρεις επιθετικούς πρώτης γραμμής, που ωστόσο έχουν διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα ο Αραούχο μπορεί να κινηθεί και στα άκρα, ενώ ο Λιβάγια μπορεί να αγωνιστεί είτε λίγο πιο πίσω, είτε πιο κοντά στη γραμμή. Όπως έκανε και την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό. Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η φετινή χρονιά περιλαμβάνει και πλέι οφ. Δηλαδή, παιχνίδι ανά τρεις μέρες.

Κάτι που προϋποθέτει rotation προκειμένου η ομάδα να διατηρεί τη «φρεσκάδα» της. Και σε ότι έχει να κάνει με την γραμμή κρούσης, οι επιλογές που θα έχει στα χέρια του ο Καρέρα με την επιστροφή του Ολιβέιρα, θα του δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

 

© Πηγή: to10.gr