Αραούχο, ο «παράγοντας Χ» των ντέρμπι!

Ο Σέρχιο Αραούχο επέστρεψε για δεύτερη φορά στην ΑΕΚ τον Γενάρη, προκειμένου να ξεκινήσει την τρίτη και πιθανότατα τελευταία θητεία του στην ομάδα.

Μια ομάδα που τον ανέστησε αγωνιστικά, του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και παράλληλα να πανηγυρίσει έναν τίτλο πρωταθλητή.

Ο Αργεντινός φορ δεν εξελίχθηκε τυχαία σε είδωλο στα μάτια των οπαδών του Δικεφάλου. Πρόκειται για μια σχέση που κέρδισε με το σπαθί του και φυσικά τα γκολ του. Ο Αραούχο ήρθε στην ΑΕΚ ως ένας ταλαντούχος αλλά συνάμα προβληματικός επιθετικός. Ένας παίκτης ψυχολογίας που δεν κατάφερε να πιάσει ποτέ τα επίπεδα απόδοσης που όλοι πίστευαν πως μπορούσε.

Η Ένωση του έδειξε εμπιστοσύνη και ο ίδιος φρόντισε να την ανταποδώσει στον απόλυτο βαθμό. Κάτι άλλωστε που έκανε την ΑΕΚ στο να κυνηγήσει την περίπτωσή του τώρα και να τον εντάξει στο ρόστερ της. Ο Αραούχο κατάφερε να ξεχωρίσει όχι μόνο για το γεγονός πως σκόραρε συχνά και με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά γιατί είναι από τους παίκτες που στα ντέρμπι κάνουν τη διαφορά και σε αρκετές περιπτώσεις, τα κρίνουν.

Ο 28χρονος στράικερ έχει βρει δίχτυα κόντρα σε όλους τους άμεσους ανταγωνιστές της ΑΕΚ, σε αυτό το διάστημα που έχει αγωνιστεί με τα κιτρινόμαυρα. Έχει αρχίσει να χτίζει τη δική του παράδοση στα ντέρμπι, με τους αριθμούς του να θυμίζουν εκείνους μεγάλων μορφών του παρελθόντος της ομάδας, όπως για παράδειγμα του Ντέμη Νικολαΐδη.

Το πρώτο γκολ του Αραούχο σε ντέρμπι ήρθε στην πρώτη του θητεία στην ομάδα. Τη σεζόν 2016-2017 η ΑΕΚ υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ με τον Αργεντινό να σκοράρει δις και την Ένωση να επικρατεί τελικώς με 3-0. Την αμέσως επόμενη χρονιά «θύμα» του Αραούχο ήταν ο Ολυμπιακός. Ο Αργεντινός άσος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε εκείνες τις αναμετρήσεις των προημιτελικών του κυπέλλου, σκοράροντας και στα δύο ματς.

Η ΑΕΚ επικράτησε στο Φάληρο με 2-1 με ένα γκολ του Αραούχο, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε και στη ρεβάνς, πάλι με ένα τέρμα του Αργεντινού στράικερ. Τη… σκυτάλη πήρε ο Παναθηναϊκός. Στο φινάλε της ίδιας χρονιάς, η ΑΕΚ επικράτησε για το πρωτάθλημα με 3-0 των Πράσινων, κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Μια νίκη που ήρθε με δύο γκολ του Αραούχο.

Προχθές, ο 28χρονος επιθετικός έδωσε συνέχεια σε αυτή τη θετική παράδοση που δημιουργεί, δίνοντας στην ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Παναθηναϊκό, με το εντυπωσιακό τέρμα του που έκρινε την αναμέτρηση.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook