Ο Φερνάντο Μπελούτσι για τον Ολυμπιακό!

Ο Φερνάντο Μπελούτσι είναι 36 χρόνων πλέον και από τις 4 Ιανουαρίου είναι παίκτης της Λανούς.

 Την προηγούμενη τετραετία (2016-20) αγωνιζόταν στη Σαν Λορέντζο, ενώ έχει παίξει επίσης σε Νιούελς Ολντ Μπόις, Ρίβερ Πλέιτ, Πόρτο, Τζένοα, Μπούρσασπορ, Κρουζ Αζούλ και φυσικά στον Ολυμπιακό!

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει αγαπηθεί όσο λίγοι παίκτες στο Φάληρο και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που αποχώρησε από το «Γ. Καραϊσκάκης», ο ίδιος έχει ακόμα στην καρδιά του τους «ερυθρόλευκους».

Σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στη Λανούς, αλλά και στο πόσο τον βοήθησε η εμπειρία του στον Ολυμπιακό για να εξελιχθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 1,5 χρόνο έκανε τα… μαγικά του στην Ελλάδα ο Μπελούτσι (Ιανουάριος 2008-Ιούλιος 2009) και μέτρησε συνολικά 55 συμμετοχές με 9 γκολ, 8 ασίστ και… χιλιάδες ατομικές ενέργειες, που ξεσήκωναν τον κόσμο του Ολυμπιακού!

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Μπελούτσι:

«Η εμπειρία μου στον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντική γιατί με βοήθησε να προσαρμοστώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο που παίζαμε στην Αργεντινή. Επρόκειτο για διαφορετική κουλτούρα και άλλη ζωή. Επίσης ήμουν πολύ νέος.

Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να συνεχίσω στην Πόρτο ήξερα πως θα αγωνιστώ στο Champions League αλλά και πως κάθε χρόνο θα παλεύουμε για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, απέναντι σε ισχυρές ομάδες. Ήταν ένα μεγάλο βήμα σε μια ομάδα με ποιότητα».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook