ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0 : Το πέναλτι ο δανεικός, τη νίκη ο Δικέφαλος

Είναι μία από τις πιο δύσκολες ημέρες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο κίνδυνος του υποβιβασμού και γενικώς η πιθανή βαριά τιμωρία, μετά το πόρισμα της ΕΕΑ, βάρυνε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας. Με την αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο, να είναι το τελευταίο που ενδιέφερε άπαντες στην αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε με τον Δικέφαλο […]

Είναι μία από τις πιο δύσκολες ημέρες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο κίνδυνος του υποβιβασμού και γενικώς η πιθανή βαριά τιμωρία, μετά το πόρισμα της ΕΕΑ, βάρυνε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας. Με την αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο, να είναι το τελευταίο που ενδιέφερε άπαντες στην αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε με τον Δικέφαλο του Βορρά να νικάει, με… δώρο ενός δικού του ποδοσφαιριστή.

Στο 59ο λεπτό ο νεαρός αριστερός μπακ, Τσαούσης, ανέτρεψε τον Λημνιό στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Λεπτομέρεια; Ο Τσαούσης είναι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως δανεικός στον Βόλο. Δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, κόντρα στην πολιτική του, ο Δικέφαλος του Βορρά επέτρεψε τη συμμετοχή του στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Με αποτέλεσμα ο 19χρονος μπακ να έχει την… ατυχία να καταδικάσει την ομάδα του. Με το πέναλτι που έκανε και το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Βιεϊρίνια, στο 60ό λεπτό!

Έτσι ξεκίνησαν το παιχνίδι

Για ένα ακόμα παιχνίδι, το τρίτο κατά σειρά, ο Αμπέλ Φερέιρα θα χρησιμοποιήσει τον Μίσιτς πίσω από τον σέντερ φορ και όχι στη μεσαία γραμμή. Οι Θεσσαλονικείς παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξιά ο Ροντρίγκο, αριστερά ο Γιαννούλης και στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Βαρέλα-Ίνγκασον. Στη μεσαία γραμμή προτιμήθηκε ο Αουγκούστο να αγωνιστεί δίπλα στον Μαουρίσιο, , με τον Μίσιτς μπροστά τους σε όλο οργανωτή και τους Βιεϊρίνια και Λημνιό στα δύο άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σβιντέρσκι.

Ο Αλμπέρτο Γκαγιέχο παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-2-1 με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Τσαούρης (δεξιά) Δημόπουλος, Οικονόμου και Ντεντάκης (αριστερά). Στο κέντρο οι Τσοκάνης και Βιγιάρες, στον άξονα ο Μουνίθ, στις πτέρυγες οι Γκουαροτσένα και Φερνάντο και στην κορυφή της επίθεσης οι Μάντζης.

Αποδοκιμασίες για το θέαμα

Πιο νωθρός… πεθαίνεις. Θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος για την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ομάδα του Βόλου. Μάλιστα με το σφύριγμα της λήξης στο πρώτο 45λεπτο ο κόσμος αποδοκίμασε την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα και αυτό ήταν ένα καμπανάκι για τους ποδοσφαιριστές και τον Πορτογάλο τεχνικό πως με τέτοιες επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις δεν μπορείς να πας ψηλά.

Σε δεύτερο ρόλο ο ΠΑΟΚ

Ο Βόλος ήταν από τις ελάχιστες ομάδες που δεν ήρθαν στην Τούμπα για να κλειστούν στην άμυνα τους για 90 λεπτά. Από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και γιατί όχι να κυνηγήσει ότι που άξιζε από το αποψινό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι στήθηκαν έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο και με 5 χαφ, αλλά και σωστό passing game δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο Βόλος που είχε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την κατοχή της μπάλας κατάφερε να βάλει σε δεύτερο ρόλο τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες

Οι Ασπρόμαυροι απείλησαν σοβαρά την εστία του Γκαραβέλη μετά το μισάωρο της αναμέτρησης. Στο 33’ ο Βιεϊρίνια μετά από εκτέλση φάουλ από τα αριστερά έστειλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι με τον Ντόουγκλας ανενόχλητο να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η δεύτερη καλής στιγμή για τους γηπεδούχους χάθηκε πέντε λεπτά αργότερα όταν

ο Σβιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Οικονόμου, όμως το πλασέ του έδιωξε σε κόρνερ λίγο πριν περάσει τη γραμμή η μπάλα ο Τσίγκας.

Συνθήματα κατά Αυγενάκη

Όταν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου πληροφορήθηκαν για την απόφαση της ΕΕΑ όπου ζητάει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ για θέμα πολυιδιοκτησίας άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του με τα περισσότερα να τα ακούει ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και της Κυβέρνησης.

Τίμησαν τον Κόμπι

Στην Τούμπα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, οι φίλαθλοι σηκώθηκαν όρθιοι στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης και χειροκρότησαν επί ένα λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του θρυλικού παίκτη ενώ υπήρχαν και κάποιοι που φορούσαν τη φανέλα του.

Ένα δεκάλεπτο όλο ευκαιρίες

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έγιναν πιο επιθετικές δημιουργώντας φάσεις στις δύο εστίες κρατώντας σε εγρήγορση τους φιλάθλους. Στο 51’ ο Βιερίνια επιχείρησε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη. Ο Βόλος απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Μάντζης με διαγώνιο σουτ προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Ζίβκοβιτς με τη μπάλα να περνάει  δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ. Στο 54’ ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως ο Μίσιτς απέναντι στον Γκαραβέλη, την έστειλε άουτ.

Γκολ από την άσπρη βούλα

Στο 58’ ήρθε η λύτρωση για τους Ασπρόμαυρους με τον ((δανεικό από τον ΠΑΟΚ) Τσαούση να ανατρέπει τον Λημνιό και τον Κουτσιαύτη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Βιερίνια το εκτέλεσε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.  Ο Βόλος θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 61’ με το μακρινό σουτ του Τσοκάνη με τον Βαρέλα σε κενή εστία να βάζει το κορμί διώχνοντας σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος και τους Βολιώτες να προσπαθούν με τον έλεγχο του αγώνα να φτάσουν στην εστία του Ζίβκοβιτς.

Το δεκάρι: Ο Δημήτρης Λημνιός ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του ΠΑΟΚ στο αποψινό παιχνίδι. Ο νεαρός πλάγιος επιθετικός από δική του προσπάθεια κέρδισε ο Δικέφαλος πέναλτι το οποίο έφερε και το μοναδικό γκολ στο παιχνίδι.

Το κλειδί: Το πέναλτι που κέρδισε ο Λημνιός από τον Τσαούση και μετέτρεψε σε γκολ ο Βιερίνια ήταν αυτό που έκρινε τον αποψινό νικητή στην Τούμπα.

Γιατί κόουτς: Για ένα ακόμα παιχνίδι οι επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα, ήταν κάκιστες. Η εμμονή του να χρησιμοποιεί τον Μίσιτς ως «10αρι» δεν του βγαίνει με τον ΠΑΟΚ να είναι γυμνός στο κέντρο. Η απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να βγάλει από το ματς τον Σβιντέρσκι ήταν λανθασμένη. Ο ΠΑΟΚ «κόντνε» αρκετά καθώς τον ρόλο του φουνταριστού έπαιξε ο Λάζαρος Λάμπρου. Μετά το τέλος του αγώνα ο Φερέιρα εκνευρισμένος ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας να χειροκροτήσει την ομάδα και όχι να την αποδοκιμάζει.

Στον πάγκο: Σε πολύ κακή ημέρα ήταν ο Ζοσέ Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος μετά τον τραυματισμό του δείχνει να μην πατάει καλά στα πόδια του και αυτό είναι ένα θέμα για τους Ασπρόμαυρους  καθώς οι λύσεις στη μεσαία γραμμή είναι πολύ περιορισμένες.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μαουρίσιο (54’ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Βιεϊρίνια (87’ Εσίτι), Μίσιτς, Σβιντέρσκι (71’ Λάμπρου).

Βόλος: Γκαραβέλης, Οικονόμου, Δημόπουλος (83’ Τόρες), Βιγιάρες, Τσαούσης, Τσοκάνης, Μουνίθ, Ντεντάκης, Ράφαελ (77’ Λύρατζης), Μάντζης, Γκουαροτσένα

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook