ΑΕΚ: Όλα τα δεδομένα για Γουλβς και Ολιβέιρα

«Φωτιές» άναψε στην ΑΕΚ η Γουλβς, μιας και ο αγγλικός σύλλογος έκανε την πρώτη του κίνηση για την απόκτηση του Νέλσον Ολιβέιρα, τον οποίο έχει ψηλά στη μεταγραφική του λίστα!

Η Γουλβς ενδιαφέρεται έντονα για τον Πορτογάλο φορ, που είναι αυτή τη στιγμή σε πρώτη θέση, στη «βιτρίνα» της Ένωσης.

Η εν λόγω υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους και αυτή τη στιγμή τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Πέραν του ότι η Γουλβς θέλει να αποκτήσει τον Ολιβέιρα τώρα και ξεκίνησε ήδη τις διαπραγματεύσεις με τους Κιτρινόμαυρους για την αγορά του Πορτογάλου γκολτζή.

Στα μπουθ του ΟΑΚΑ οι επαφές

Οι άνθρωποι της Γουλβς βρίσκονται στην Αθήνα από το Σάββατο. Ο λόγος της επίσκεψής τους στη χώρα μας αφορούσε στην μεταγραφή του Ντανιέλε Ποντένσε από τον Ολυμπιακό, αλλά και την υπόθεση του Νέλσον Ολιβέιρα. Οι Άγγλοι επεδίωξαν μια συνάντηση με την ΑΕΚ προκειμένου να μεταφέρουν το ενδιαφέρον τους για τον Πορτογάλο φορ και αυτή έκλεισε τελικά για την Κυριακή, στο ΟΑΚΑ.

Εκεί, συναντήθηκαν ο ατζέντης του παίκτη και συνεργάτης του μάνατζερ Ζόρζε Μέντες, με τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Ίλια Ίβιτς και Μηνά Λυσάνδρου. Εκεί έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της Γουλβς για τον Ολιβέιρα, με την ΑΕΚ να ξεκαθαρίζει πως για να πωληθεί ο Πορτογάλος φορ, πρέπει να καλυφθεί το ποσό της ρήτρας του, που είναι στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού και τα δεδομένα

Το ποσό που προβλέπει η ρήτρα παραχώρησης του Ολιβέιρα από την ΑΕΚ διαμορφώθηκε το καλοκαίρι μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα, αυτός ο όρος ήταν και το βασικό «αγκάθι» στο να κλείσει η συμφωνία.

Η Ένωση επιθυμούσε η ρήτρα να μπει στα 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο παίκτης στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Τελικά η χρυσή τομή βρέθηκε στα 6,5 εκατομμύρια, ένα ποσό που αυτή τη στιγμή είναι αρκετό για να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, εφόσον φυσικά υπάρχει αυτή η επιθυμία και από τον παίκτη.

Στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ το μέγιστο κέρδος της ΑΕΚ

Είναι σαφές πως η ΑΕΚ είναι κατά κάποιο τρόπο «εγκλωβισμένη» στην ιστορία της Γουλβς και του Ολιβέιρα, μιας και από τη στιγμή που οι Άγγλοι καλύψουν το ποσό της ρήτρας, δεν θα μπορεί να κλείσει τον δρόμο στον παίκτη. Βεβαίως αξίζει να σημειωθεί πως από τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται στη ρήτρα, στα ταμεία της ΑΕΚ θα μπουν αρκετά λιγότερα.

Για την ακρίβεια, 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Βλέπετε στη συμφωνία του καλοκαιριού αναφέρεται πως το 10% από αυτό το ποσό θα πάει στον ίδιο τον παίκτη, ενώ άλλο ένα 5% τους ατζέντηδες. Κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ μπορεί να εισπράξει μάξιμουμ 5,5 εκατομμύρια ευρώ, γλιτώνοντας παράλληλο το μισό του συμβολαίου του Ολιβέιρα, που είναι στο 1,2 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Ψάχνεται για φορ

Η υπόθεση με το ενδιαφέρον της Γουλβς για τον Ολιβέιρα δείχνει σοβαρή και μένει να φανεί αν οι Άγγλοι καλύψουν τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, βάσει της συμφωνίας της με τον παίκτη, κάνοντας δικό τους τον Πορτογάλο γκολτζή. Ένα τέτοιο σενάριο βάζει την ΑΕΚ σε μπελάδες, καθώς θα χάσει τον πιο αξιόπιστο επιθετικό της, μπαίνοντας αυτόματα στη διαδικασία να βρει τον αντικαταστάτη του.

Κάτι όχι εύκολο, αφενός διότι ο Ολιβέιρα είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, από εκείνους που δεν έρχονται εύκολα στη χώρα μας και αφετέρου διότι βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως οι Κιτρινόμαυροι ρίχνουν ματιές στην αγορά για σέντερ φορ, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook