Τα δύο προηγούμενα ματς που έκλαψε ο Δώνης

«Είναι η δεύτερη φορά που κλαίω σε αγώνα. Η πρώτη ήταν έπειτα από ένα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας». Με αυτή τη φράση ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε την ομιλία του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα και της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ενός αγώνα […]

«Είναι η δεύτερη φορά που κλαίω σε αγώνα. Η πρώτη ήταν έπειτα από ένα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας». Με αυτή τη φράση ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε την ομιλία του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα και της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ενός αγώνα που έφερε δάκρυα στα μάτια του Έλληνα προπονητή στο φινάλε του, καθώς του βγήκε όλη η ένταση και το άγχος που είχε για την έκβαση της πρόκρισης.

Με το σφύριγμα της λήξης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αγκάλιασε τους συνεργάτες του, έκατσε στον πάγκο και ξέσπασε σε κλάματα, λίγο πριν σηκωθεί με δάκρυα στα μάτια για να αγκαλιάσει και να συγχαρεί έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές του. Όπως τους εξήγησε και στα αποδυτήρια, το ξέσπασμά του δεν ήταν γι’ αυτή καθ’ αυτή την πρόκριση. Έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί στο «ζευγάρωμα» με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν για τη δίψα που έδειξαν οι παίκτες, για το γεγονός πως τα έδωσαν όλα και γύρισαν το αποτέλεσμα τη στιγμή που όλοι τους είχαν χαμένους.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι προπονητής σας», έκλεισε τις κουβέντες του ο Δώνης, με τους παίκτες να τον χειροκροτούν. Τα ματς που είχε κλάψει πριν απ’ αυτό ο Δώνης ήταν δύο και όχι ένα όπως είπε στους παίκτες. Απλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε το πιο πρόσφατο, αυτό του 2015, όταν ήταν προπονητής στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας.

Το πρώτο ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν ήταν προπονητής στον Ηλυσιακό. Η ομάδα του έδινε αγώνα την τελευταία αγωνιστική με την Κόρινθο εκτός έδρας και διεκδικούσε την πρωτιά που θα την έστελνε σε μπαράζ ανόδου.

Ο Ηλυσιακός πήγαινε για δύο αποτελέσματα, νίκη η ισοπαλία, το τελικό 1-1 τον έστειλε στην κορυφή και μερικές μέρες αργότερα πανηγύριζε την άνοδό του στη Β’ Εθνική. Ο Δώνης στο φινάλε ξέσπασε σε κλάματα για την επιτυχία της ομάδας του, έπειτα από μία πολύ δύσκολη και απαιτητική σεζόν, που είχε ως αποκλειστικό στόχο την άνοδο. Και τα είχε καταφέρει.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2015, ο Δώνης βρισκόταν στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας και στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας αντιμετώπιζε την Περσέπολις από το Ιράν. Οποιος προκρινόταν θα πήγαινε στα προημιτελικά και το πρώτο παιχνίδι στο Ιράν βρήκε την ομάδα του Δώνη να χάνει με 0-1. Ηθελε νίκη με «καθαρό» σκορ για να προκριθεί στην επόμενη φάση και τα κατάφερε και πάλι.

Η Αλ Χιλάλ άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, έκανε το 2-0 στο 57’ κι ενώ η Περσέπολις πίεζε, ήρθε και τρίτο γκολ στο 90’, τελειώνοντας την πρόκριση. Ολοι οι παίκτες έτρεξαν προς τον πάγκο, έγιναν ένα κουβάρι με τον προπονητή τους και του φώναζαν «για σένα» και ο Δώνης λύγισε. Εβαλε τα κλάματα σε μία από τις πιο «δυνατές» στιγμές του στην παρουσία του στη χώρα της Σαουδικής Αραβίας.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook