Γραμμένος: «Ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει με κόσμο»

Συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, με θέμα τις λέσχες φιλάθλων και το πώς μπορεί να φτιαχτεί ένα καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μειωθεί η οπαδική βία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, υποστήριξε πως ο φετινός τελικός Κυπέλλου θα γίνει με κόσμο και μάλιστα εμφανίστηκε αδιαπραγμάτευτος ως προς αυτό, ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε στη συνάντηση ότι έχει ενημερωθεί η ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την προθεσμία για τη νομιμότητα των λεσχών και έχουν επιληφθεί του θέματος.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, χαρακτήρισε τη Λίγκα ως τον σημαντικότερο παίκτη στο συγκεκριμένο… γήπεδο και ανέφερε όχι βλέπει πως έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις φιλάθλων και πως στόχο είναι να δούμε φίλους και των δύο ομάδων στα ντέρμπι και στα ματς μεγαλύτερης επικινδυνότητας.

Γραμμένος: «Με κόσμο ο τελικός Κυπέλλου»

Κάθετος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, στις δηλώσεις του για τον τελικό Κυπέλλου, λέγοντας πως θα γίνει κανονικά με κόσμο και όχι με προσκλήσεις. Σε ερώτηση για το αν είναι εφικτός στόχος για την ΕΠΟ και την Πολιτεία να δούμε τελικό με κόσμο, από τη στιγμή που στο Κύπελλο έχουν μείνει ομάδες μόνο από τη Σούπερ Λίγκα, ο Γραμμένος ανέφερε.

«Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει με κόσμο. Είναι ρητή δήλωση. Ο τελικός θα γίνει με κόσμο», δεσμεύτηκε ο Γραμμένος, που στην ερώτηση αν οι οπαδοί θα είναι 10.000 απάντησε. «Θα γίνει με κόσμο».

Όταν μάλιστα, οι δημοσιογράφοι επέμειναν σχολιάζοντας ότι δεν είναι ευχάριστη εικόνα ένας τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με 10.000 ή και λιγότερο κόσμο απάντησε. «Έχουμε ξεφύγει λίγο από την ατζέντα μας, μπορείτε να με βρείτε κάποια άλλη στιγμή και να μου απευθύνεται ότι ερώτημα θέλετε. Όσο και αν στην εποχή μας αν τα αυτονόητα έγιναν ζητούμενα, αυτό είναι αυτονόητο».

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης, δήλωσε: «Αυτό που διαπιστώνει κανείς σήμερα είναι η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί ένα νομικό πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία των λεσχών. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη κάθισαν στο τραπέζι σε μία πρώτη προσέγγιση όλων των θεμάτων. Δεν έχει υπάρξει οριστικό τέλος σε αυτό το διάλογο, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η λογική και η κατεύθυνση είναι να εκσυγχρονιστεί όλο αυτό το σύστημα για τις λέσχες των φιλάθλων, 2-3 νομοθετήματα διάσπαρτα. Έχει και άλλα ζητήματα, περισσότερο νομοτεχνικά. Το ζητούμενο είναι αυτό το νομικό πλαίσιο που θα νομοθετηθεί να μπορεί να είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Σήμερα, μεγάλο μέρος του νομοθετήματος αυτού δεν έχει εφαρμοστεί».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook