Ολυμπιακός: Μπλόκο. Και το ξέρει

Στην εθνική οδό. Και σε μια… πίστα που παραδοσιακά βάζει δύσκολα. Ο Ολυμπιακός καθοδόν για την Τρίπολη. Για μια παρτίδα από εκείνες που μοιάζουν με «κλειδί» για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Λίγα 24ώρα μετά την υπερπροσπάθεια με τον Ερυθρό Αστέρα. Λίγα 24ώρα μετά την «χαρά» μιας πρόκρισης που έχει σημασία να μην βγει… ξινή πριν […]

Στην εθνική οδό. Και σε μια… πίστα που παραδοσιακά βάζει δύσκολα. Ο Ολυμπιακός καθοδόν για την Τρίπολη. Για μια παρτίδα από εκείνες που μοιάζουν με «κλειδί» για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Λίγα 24ώρα μετά την υπερπροσπάθεια με τον Ερυθρό Αστέρα. Λίγα 24ώρα μετά την «χαρά» μιας πρόκρισης που έχει σημασία να μην βγει… ξινή πριν καν την κλήρωση για τα επόμενα.

Έχουν θέματα οι Ερυθρόλευκοι μακριά από το Καραϊσκάκη ως εδώ. Έχουν θέματα ειδικώς απέναντι σε αντιπάλους με αυτό το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό προφίλ, που αντιπροσωπεύει ο νέος τεχνικός του Αστέρα, Μίλαν Ράσταβατς. Φάνηκε στην Ξάνθη, στη Νέα Σμύρνη. Δεν… φάνηκε στην Λάρισα καθώς προέκυψε νωρίς (Βαλμπουενά 7΄) ένα γκολ που έβαλε το νερό στο αυλάκι. Δεν…φάνηκε στο Αγρίνιο για τον ίδιο λόγο (Ποντένσε 6΄). Γκολ που αναγκάζει τον αντίπαλο να αποχωριστεί μια ώρα αρχύτερα το αρχικό του σχέδιο. Σενάριο γνωστό. Αλλά όχι εύκολα αντιμετωπίσιμο.

Ο Ολυμπιακός του Νοέμβρη δεν μπόρεσε να κάνει δύο νίκες στη σειρά στην Σούπερ Λιγκ. Και αφού δεν κατάφερε να κάνει δικό του και το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη που θα του έδινε ένα μικρό βαθμολογικό προβάδισμα; Απλά δεν έχει δικαίωμα στο λάθος μέχρι την επόμενη διακοπή.

Μια κουβέντα βεβαίως να το λες αυτό, όταν η ομάδα του Μαρτίνς αύριο δίνει το τρίτο ματς σε οκτώ βράδια. Δεν βοηθούν όμως τα πολλά λόγια στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Νίκες χρειάζονται. Από τη στιγμή που οι Πειραιώτες θέλουν το πρωτάθλημα πρέπει να βρουν τον τρόπο να τελειώσουν το 2019 μόνο με τρίποντα. Συνθήκη που θα τους κρατήσει στην κορυφή του πίνακα. Και που θα τους δώσει άλλες δυνατότητες από τη νέα χρονιά. Όταν και εκείνοι θα μπορούν για ένα διάστημα να έχουν ένα ματς την εβδομάδα, όπως ο ανταγωνιστής τους.

Κυριακή με Κυριακή το καλεντάρι λέει Αστέρας (εκτός), ΑΕΛ (εντός, κεκλεισμένων), Βόλος (εκτός). Δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες. Και στην Τρίπολη τον περιμένει «μπλόκο». Το ξέρει. Και αυτό καθιστά την αποστολή του ακόμη πιο σημαντική. Το ήξερε και στη Νέα Σμύρνη. Το ήξερε και στην Ξάνθη. Την πάτησε όμως. Τρίτη φορά δεν σηκώνει.

Ο Μαρτίνς δεν έχει πολλά πράγματα να αλλάξει. Θα επαναφέρει Μπα και Σουντανί στην 11άδα. Ίσως και τον Κούτρη αν ο Τσιμίκας δεν μπορέσει στην αυριανή «δοκιμή» να δηλώσει «ετοιμοπόλεμος». Στην πραγματικότητα θα πρέπει για πολλοστή φορά να ποντάρει στον «κορμό» του. Εκεί όπου πλέον μια… εντεκάδα έχει βγάλει όλη τη σεζόν: Σα και Ποντένσε 25/25 ματς. Γκιγιέρμε, Μασούρας, Ομάρ, Σεμέδο 23/25. Καμαρά και Μπουχαλάκης 22/25. Τσιμίκας, Ελ Αραμπί και Γκερέρο 21/25. Το second unit δεν έδωσε ποτέ το δικαίωμα στον προπονητή του να πάρει πάνω του «πονταρίσματα» ως εδώ. Τα λέγαμε και την περασμένη εβδομάδα. Το πιο σημαντικό πρόβλημα ως εδώ.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook