Αισιόδοξος ο Καρέρα: «Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, είμαι νικητής»

Παρουσιάστηκε ο Μάσιμο Καρέρα από την ΠΑΕ ΑΕΚ, με τον Ιταλό προπονητή να εμφανίζεται αρκετά φιλόδοξος και αισιόδοξος ακόμα και για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

 

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στη νοοτροπία νικητή την οποία έχει και θέλει να την περάσει μέσα στα αποδυτήρια.

Πριν από τον Καρέρα μίλησε ο Ίλια Ίβιτς, ο οποίος τον καλωσόρισε στην ομάδα.

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο προπονητή και στο τιμ που φέρνει μαζί του. Πρώτα μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μετά βρεθήκαμε. Όταν μιλήσαμε τον ρώτησαν αν είναι έτοιμος να έρθει και μου είπε ότι είναι έτοιμος να έρθει και να κερδίσει. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε στην ΑΕΚ».

Από την πλευρά του Μάσιμο Καρέρα δήλωσε. «Εγώ δέχθηκα να είμαι ο προπονητής της ΑΕΚ μετά τη συζήτηση με τον Ίλια. Η ομάδα θέλει να βαδίσει στο δρόμο των επιτυχιών. Εγώ πάντα έπαιζα για να κερδίζω και αυτή είναι η δικιά μου φιλοσοφία».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν: Δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ομάδα, μιας και είμαστε τρίτοι. Το σημαντικό είναι ότι όλοι πρέπει να νιώθουν ότι η ομάδα είναι οικογένεια. Είμαι εδώ γιατί θέλω να κερδίζω. Μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να δίνουμε το 100%. Εγώ θέλω να χάσω από κάποιον που είναι δυνατός και όχι η ήττα να οφείλεται στις δικές μου αδυναμίες».

Για το τι θέλει να αλλάξει: «Πρέπει να γίνουν αλλαγές σ΄ όλα τα επίπεδα. Θέλω παίκτες πολεμιστές που να ματώνουν. Η ομάδα έχει ποιότητα και απ’ αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Για το ποιο είναι το κίνητρο του: «Το κίνητρο μου είναι ότι έχουμε ταύτιση απόψεων με τον Ίλια Ίβιτς. Και αυτός είναι νικητής».

Για το πότε υπήρξε η κύρια επαφή με την ΑΕΚ: «Η κύρια επαφή έγινε την προηγούμενη βδομάδα. Με τον Ίλια μιλάμε ιταλικά και υπάρχει πολύ καλή επαφή μεταξύ μας».

Για τη νοοτροπία των παικτών του: «Πάντοτε είναι δύσκολο να αλλάξεις μία νοοτροπία. Πρέπει κάθε παίκτης να έχει την ίδια νοοτροπία. Τα μικρά πράγματα είναι αυτά που οδηγούν στη νίκη. Πρέπει οι παίκτες να κάνουν θυσίες. Οι παίκτες που έχουμε είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν».

Στο σχηματισμό που θα επιλέξει: «Οι παίκτες με οδηγούν να παίξω με συγκεκριμένο τρόπο. Είδα την ομάδα και στο προηγούμενο παιχνίδι. Εμένα μου αρέσει η ομάδα μου να μπαίνει στο γήπεδο και να μπορεί να παίξει με διαφορετικούς τρόπους. Θέλω να έχω μία ομάδα χαμαιλέοντα που θα μπορεί να παίξει με κάθε αντίπαλο. Να αλλάζει το σύστημα ακόμα και χωρίς αλλαγές από τον πάγκο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ξέρω ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε άνοδο αλλά λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω γιατί δεν το έχω παρακολουθήσει τόσο καλά».

Για τη συνάντηση με τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Είναι αλήθεια ότι είχα πει στους οπαδούς της ΑΕΚ: «Οι παίκτες θα δίνουν και την ψυχή τους. Η ΑΕΚ έχει το στέμμα και αυτό υπερασπίζονται οι παίκτες. Πρέπει να χάνουμε από κάποιον καλύτερο» Τότε οι οπαδοί μου είπαν «Εμας μας ενδιαφέρουν τα ντέρμπι» εγώ τους απάντησα «Θέλετε τα ντέρμπι ή το πρωτάθλημα» και εγώ τους είπα «Θέλω το πρωτάθλημα»

 

© Πηγή: to10.gr