Ολυμπιακός : Η κρίσιμη ώρα για Βαλμπουενά και Αβραάμ

Θεωρητικά; Ο πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία του για τον «τελικό» της Τετάρτης. Την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη που νίκη ισοδυναμεί με μια θέση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πρακτικά: Ες αύριο τα σπουδαία στον Ρέντη. Στην προπόνηση που θα δοκιμάσει να «ενταχθεί» στο πρόγραμμα της ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Και […]

Θεωρητικά; Ο πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία του για τον «τελικό» της Τετάρτης. Την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη που νίκη ισοδυναμεί με μια θέση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Πρακτικά: Ες αύριο τα σπουδαία στον Ρέντη. Στην προπόνηση που θα δοκιμάσει να «ενταχθεί» στο πρόγραμμα της ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Και βέβαια στην προπόνηση που θα επιχειρήσει το αυτό ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μεσο-επιθετικός που βρίσκεται στην πατρίδα του τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να δει έναν φίλο του γιατρό, για να τον βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια που κάνει να φανεί συνεπής στο ραντεβού της Τετάρτης.

Η αίσθηση που υπάρχει στο μεγάλο λιμάνι είναι ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα προλάβει. Θα δηλώσει ετοιμοπόλεμος, στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Για τον Βαλμπουενά αν δεν επιστρέψει στον Ρέντη δεν μπορεί να ξέρει κανείς περισσότερα. Η δική του περίπτωση φαντάζει δυσκολότερη. Η επιθυμία του να αγωνιστεί όμως μπορεί να κάνει στο φινάλε και τη διαφορά.

Και αν δεν προλάβουν οι δύο άσοι; Για τον Παπαδόπουλο τα πράγματα είναι απλά. Τρεις στόπερ έχει δηλωμένους στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός (ο τέταρτος Σισέ είναι «εκτός» από τις 15 Σεπτέμβρη). Αν λοιπόν δεν μπορέσει ο αρχηγός, πλάι στον Ρούμπεν Σεμέδο θα σταθεί ο Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος που είναι «εκτροχιασμένος» από την εντεκάδα έπειτα από το ολέθριο λάθος του στο Λονδίνο. Σε εκείνη την περίφημη φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου που πιθανότατα άλλαξε και την ιστορία της αναμέτρησης με την Τότεναμ. Ου μην της ίδιας της πρόκρισης.

Για τον Βαλμπουενά τώρα; Η λογική λέει 4-3-3 ως αντίδοτο. Με τον Μπουχαλάκη να προστίθεται στην εξίσωση της μεσαίας γραμμής πλάι στον Γκιγιέρμε και τον Καμαρά. Συνέβη και στην προηγούμενη απουσία του Γάλλου μέσο-επιθετικού. Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως το Σάββατο στο Αγρίνιο προχώρησε σε μια δοκιμή που μάλλον έχει… θέα τα άστρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα μεγάλο μέρος του ματς είχε τον Σουντανί (εκτός λίστας και αυτός) στα άκρα και τον Μασούρα σε ρόλο δεύτερου επιθετικού πίσω από τον Ελ Αραμπί. Μια κατάσταση 4-4-2 που θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίδοτο σε ενδεχόμενη απουσία του Βαλμπουενά από το ματς της Τετάρτης.

Με τον Ποντένσε στο ένα άκρο της μεσαίας γραμμής. Και έναν εκ των Ραντζέλοβιτς ή Λοβέρα στο απέναντι (με επικρατέστερο τον Σέρβο). Περισσότερα βεβαίως από αύριο, όταν και θα υπάρξει μεταξύ άλλων και η πρώτη δοκιμή 11άδας.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook