Tα 4 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με ισοβαθμία στην κορυφή! (pics)

Το πρωτάθλημα της Super League είναι το πλέον αμφίρροπο και ενδιαφέρον των τελευταίων ετών! Η ελληνική λίγκα, και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, είναι μία από τις συγκλονιστικότερες της Ευρώπης. Δεν υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν δύο ομάδες μαζί στην κορυφή αυτή τη στιγμή. Μόλις τρία πρωταθλήματα έχουν ανάλογο ενδιαφέρον, μέχρι τώρα, εκτός από […]

Το πρωτάθλημα της Super League είναι το πλέον αμφίρροπο και ενδιαφέρον των τελευταίων ετών!

Η ελληνική λίγκα, και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, είναι μία από τις συγκλονιστικότερες της Ευρώπης. Δεν υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν δύο ομάδες μαζί στην κορυφή αυτή τη στιγμή. Μόλις τρία πρωταθλήματα έχουν ανάλογο ενδιαφέρον, μέχρι τώρα, εκτός από την Ελλάδα. Και ένα από αυτά είναι η Ισπανία!

Στην πατρίδα μας λοιπόν, δύο ομάδες, που έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, έχουν στείλει ήδη το μήνυμα ότι θα το πάνε μέχρι τέλους. Ότι θα τα δώσουν όλα για τον τίτλο! Αν χρειαστεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική!

Ο λόγος γίνεται φυσικά για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι μετά το τέλος της 13ης αγωνιστικής (του πρώτου γύρου δηλαδή) είναι μαζί στην κορυφή με 31 βαθμούς έκαστος. Και το πρώτο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» την 1η του Δεκέμβρη έδειξε ότι ίσως να έχουμε ένα… χιτσκοκικό φινάλε. Διότι οι διαφορές των δύο ομάδων είναι πάρα πολύ μικρές! Σίγουρα πάντως το ενδιαφέρον για το ποιος θα ανέβει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα παραμείνει αμείωτο για πάρα πολύ καιρό ακόμα.

Δείτε τη βαθμολογία στην Ελλάδα:

Βέβαια, εκτός από την Ελλάδα, ανάλογη πλοκή και ενδιαφέρον υπάρχει σε τρία ακόμα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη. Με την ανάλογη πλοκή και το ενδιαφέρον εννοούμε πως υπάρχει ισοβαθμία στην κορυφή, μετά το πέρας αρκετών αγωνιστικών.

Το ένα από αυτά τα πρωταθλήματα, μάλιστα, είναι η Ισπανία! Η La Liga! Εκεί όπου δύο κολοσσοί του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, είναι μαζί! Στην κορυφή.

Πιο αναλυτικά, στην Ισπανία έχουν παιχτεί ήδη 15 αγωνιστικές, με τη «Βασίλισσα» και τους «μπλαουγκράνα» να μοιράζονται από 34 βαθμούς και να δίνουν τη δική τους «μάχη». Ωστόσο, εδώ υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με την ελληνική «μάχη». Και αυτή είναι ότι Ρεάλ και Μπάρτσα δεν έχουν αναμετρηθεί ακόμη μεταξύ τους.

Αυτό θα γίνει τη μεθεπόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Η μεγάλη αναμέτρηση του «Camp Nou», είτε θα αφήσει κάποια από τις δύο μόνη της στην 1η θέση, είτε θα της κρατήσει μαζί στην κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως αμφότεροι δίνουν δύσκολα ματς μέχρι να παίξουν μεταξύ τους, Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Μπαρτσελόνα αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Σοσιεδάδ και η Ρεάλ ταξιδεύει στη Βαλένθια για να παίξει με την τοπική ομάδα.

Είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες να πάνε αλώβητοι στο σπουδαίο ντέρμπι. Το ματς που κάθε χρόνο καθηλώνει εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο.

Δείτε τη βαθμολογία στην Ισπανία:

Όπως θα καταλάβατε, Ελλάδα και Ισπανία μπορεί να βγάλουν πρωταθλητή και τον… Μάιο και το ενδιαφέρον όλων μας για τους νέους πρωταθλητές θα κρατήσει μέχρι τέλους. Βασικά, μακάρι να είναι αμείωτο μέχρι τέλους. Γιατί όλοι το θέλουμε. Και όπως φαίνεται η «μάχη» θα είναι σκληρή.

Δύο ακόμα παραδείγματα υπάρχουν στην Ευρώπη, όπου η κορυφή αυτή τη στιγμή, 8 Δεκέμβρη για την ακρίβεια, είναι χωρισμένη στα δύο. Αναφερόμαστε στην Πολωνία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Ας τα πάρουμε ένα-ένα όμως.

Στην Πολωνία, την κορυφή μοιράζονται οι Λέγκια Βαρσοβία και Στσζέτσιν με 35 βαθμούς έκαστος μετά από 18 αγωνιστικές. Όπως και εδώ, έτσι και στη χώρα της βόρειας Ευρώπης, έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος, ενώ έχουν διεξαχθεί ήδη τρεις αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο. Τέλος, όπως στην Ελλάδα, υπάρχουν play offs για την ανάδειξη πρωταθλητή, μόνο που θα γίνει με τη συμμετοχή 8 ομάδων και θα διεξαχθεί ένας γύρος (7 αγωνιστικές).

Δείτε τη βαθμολογία στην Πολωνία:

Το τελευταίο πρωτάθλημα που υπάρχει ισοβαθμία στην κορυφή είναι η Βόρεια Ιρλανδία! Η διαφορά εκεί σε σχέση με τα τρία προαναφερθέντα πρωταθλήματα είναι η εξής: Η μία από τις δύο ομάδες διατηρεί το προβάδισμα, λόγω του γεγονότος ότι έχει δύο ματς λιγότερα. Ο λόγος για τους Λίνφιλντ και Κολερέιν π0υ έχουν από 39 βαθμούς, αλλά η πρώτη έχει παίξει 17 παιχνίδια και η δεύτερη 19.

Δείτε τη βαθμολογία στη Βόρεια Ιρλανδία:

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook