Φερέιρα: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει και υπάρχει τόσο μεγάλο μίσος» (vid)

Στα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Άμπελ Φερέιρα λέγοντας όσα έγιναν εκτός γηπέδου, δεν είναι τιμητικά για κανέναν.

Την ίδια ώρα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί υπάρχει τόσο μίσος ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων. Τέλος τόνισε ότι τα εξωαγωνιστικά δεν επηρεάζουν την ομάδα του, που είναι συγκεντρωμένη στη δουλειά της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ερωτηθείς για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης», κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στο φαληρικό στάδιο, ο Πορτογάλος προπονητής είπε:  «Έχουμε γνώση για τα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός γηπέδων. Εμείς μπορούμε μόνο να ελέγχουμε τι γίνεται εντός γηπέδων, με την απόδοσή μας. Η αλήθεια είναι πως ό,τι συνέβη εκτός γηπέδου, δεν ήταν ωραίο ούτε τιμητικό, ούτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε για τους φιλάθλους. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το προϊόν, πρέπει να βελτιωθούν οι συμπεριφορές εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Μέσα στις τέσσερις γραμμές, εμείς προσπαθούμε πάντα να είμαστε πιστοί στην ταυτότητά μας και στο πλάνο μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τον επόμενο αγώνα, που θα είναι δύσκολος. Και αφήστε με να προσθέσω κάτι που νομίζω είναι πολύ σημαντικό. Ένα πράγμα που θαυμάζω στη χώρα σας είναι ότι είστε πολύ πιστοί χριστιανοί.

Συνήθως οι άνθρωποι που πιστεύουν πολύ, προσπαθούν να προσέχουν ο ένας τον άλλον και να κάνουν ό,τι καλύτερο για τον συνάνθρωπο. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο δεν ξέρω τι συμβαίνει και υπάρχει τόσο μεγάλο μίσος, Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το παράδοξο μεταξύ της πίστης σας και του τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Έχω δυσκολία, θα προσπαθήσω να κατανοήσω αυτό το φαινόμενο, γιατί μέχρι τώρα με έχει μπερδέψει πολύ».

Σε ό,τι αφορά δε το αν αυτές οι καταστάσεις επηρεάζουν ή όχι την ψυχολογία και την προετοιμασία της ομάδας, ο Φερέιρα αποκρίθηκε: «Να πω πως μας αφήνει αδιάφορους, θα ήταν ψέμα, δεν γίνεται να μας αφήνει αδιάφορους. Ωστόσο εμείς κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα.

Συγκέντρωση στη δουλειά μας και στο έργο μας συγκεκριμένα μέσα στο γήπεδο, γιατί εκεί κερδίζουμε τα αποτελέσματά μας. Ό,τι συμβαίνει έξω δεν το ελέγχουμε, τα βλέπουμε, τα έχουμε υπόψη μας, αλλά κατευθύνουμε την προσήλωσή μας σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Και αυτό που ξέρουμε, είναι να παίζουμε».

Δείτε τη συνέντευξη στο PAOK TV:

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook