Ολυμπιακός: Το πλάνο για ΟΦΗ και το 4-4-2

Ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για τα δύσκολα ματς που έρχονται, έχοντας όμως ξεκάθαρα στο μυαλό του πρωτίστως τον αγώνα με τον ΟΦΗ το ερχόμενο Σάββατο.

Σαφέστατα ο Πορτογάλος τεχνικός προετοιμάζει την ομάδα στην λογική των τριών αγώνων σε μια εβδομάδα (ΟΦΗ, Μπάγερν, ΑΕΚ) όμως αυτό που προέχει για όλους στο Ρέντη είναι η επιστροφή στην δράση απέναντι στην Κρητική ομάδα που φέτος έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο και έχει πάρει σπουδαία αποτελέσματα και μακριά από το Ηράκλειο.

Ο Μαρτίνς όλο αυτό το διάστημα έχει «αποκρυπτογραφήσει» το παιχνίδι του ΟΦΗ, έχει ξεχωρίσει τα συν και τα πλην και στην ανάλυση που θα κάνει στους παίκτες του θα δώσει τις κατάλληλες οδηγίες.

Στο μυαλό του Πορτογάλου υπάρχει και η πιθανότητα του 4-4-2, όχι απαραιτήτως από το ξεκίνημα αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα και ανάλογα με το πώς θα κυλήσει αυτός. Όπως για παράδειγμα είχε συμβεί με την Λαμία. Και τότε, όπως σκέφτεται και για τώρα ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει σύστημα χωρίς να κάνει αλλαγή, απλά και μόνο επειδή η βασική 11αδα περιελάμβανε πολυθεσίτες ποδοσφαιριστές που του έδιναν αυτή την δυνατότητα.

Το «κλειδί» ήταν η παρουσία του Σουντανί που μάλιστα σκόραρε στο ματς με την Λαμία, και συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Ελ Αραμπί.

Και οι δύο αναμένεται να βρίσκονται στο βασικό σχήμα των ερυθρολεύκων για τον αγώνα με τον ΟΦΗ με τον Μαρτίνς να έχει επίσης δείξει πως υπολογίζει ξανά στον Αβραάμ για το κέντρο της άμυνας αφήνοντας στον πάγκο και πάλι τον Μεριά που έτσι και αλλιώς ήταν ξανά με την εθνική του ομάδα. Η προπόνηση που είναι σε εξέλιξη θα δείξει λογικά και κάποια πιο ξεκάθαρα πράγματα για το βασικό πλάνο του Μαρτίνς, αν και θεωρείται δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στους έτοιμους στο 100% παίκτες που διαθέτει.

Ο Σα έτσι και αλλιώς θα είναι ξανά βασικός, ο Ομάρ γύρισε σήμερα στο Ρέντη έχοντας δύο ματς και δύο ταξίδια με την εθνική του άρα θα μείνει εκτός για να παίξει με Μπάγερν και ΑΕΚ, με τον Τοροσίδη να είναι το φαβορί αλλά και τον Γκασπάρ να έχει σοβαρές πιθανότητες για το δεξί άκρο της άμυνας. Στο κέντρο της άμυνας Αβραάμ και Σεμέδο, αριστερά λογικά θα πάει στον Κούτρη ο Μαρτίνς ενώ στον άξονα Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης με τον Βαλμπουενά μπροστά τους. Ο Σουντανί θα είναι στο ένα άκρο, ο Ποντένσε ή ο Λοβέρα στο άλλο και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Αυτή είναι η πιο πιθανή 11αδα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ με τον Μαρτίνς να ποντάρει στους πιο έτοιμους και ξεκούραστους παίκτες που έχει στη διάθεση. Βεβαίως υπάρχουν και οι δύο τελευταίες προπονήσεις που μπορεί να διαφοροποιήσουν κάπως το πλάνο του Μαρτίνς.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook