ΑΕΚ: Δουλειά με βάση το 4-4-2

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Βόλο, με τον τεχνικό της Ένωσης να βάζει ήδη στο πρόγραμμα και κομμάτια τακτικής. Όλα δείχνουν πως ο Κωστένογλου καταλήγει στην απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγή διάταξης, αφήνοντας στην άκρη το 3-5-2. Η δουλειά που γίνεται στα Σπάτα αυτές τις μέρες […]

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Βόλο, με τον τεχνικό της Ένωσης να βάζει ήδη στο πρόγραμμα και κομμάτια τακτικής. Όλα δείχνουν πως ο Κωστένογλου καταλήγει στην απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγή διάταξης, αφήνοντας στην άκρη το 3-5-2.

Η δουλειά που γίνεται στα Σπάτα αυτές τις μέρες αφορά έναν σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα και δίδυμο στην επίθεση τους Μάρκο Λιβάια-Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Κωστένογλου έχει στο μυαλό του μια παραλλαγή του 4-4-2, που εκτός απροόπτου θα δούμε την Κυριακή στη Ριζούπολη.

Στον συγκεκριμένο σχηματισμό θέση βασικού διεκδικεί και ο Ντανιέλε Βέρντε. Ο Ιταλός εξτρέμ δούλεψε σκληρά στο διάστημα της διακοπής και ο «Κωστέ» θέλει να βρει τρόπους να τον αξιοποιήσει. Τη θέση του δεξιού εξτρέμ σε αυτή τη διάταξη διεκδικεί και ο Μίλος Ντέλετιτς, όμως ο Βέρντε είναι το φαβορί για την πτέρυγα.

Από εκεί και πέρα μένει να φανεί τι θα επιλέξει ο Έλληνας τεχνικός για τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας. Μιας και δείχνουν ανοικτές οι επιλογές του για τα άκρα της άμυνας αλλά και για τον παρτενέρ του Σιμόες στον άξονα.

© Πηγή: to10.gr