Ζήτησε να επιστρέψει στα κουπόνια του στοιχήματος η ΠΑΕ ΑΕΚ

Μετά την αλλαγή της νομοθεσίας και την άρση του ασυμβιβάστου, η ΑΕΚ αιτήθηκε από την ΕΕΑ να επιστρέψουν οι αγώνες της στα παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης.

Αίτημα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να περιλαμβάνονται και πάλι τα παιχνίδια της στα κουπόνια του ΟΠΑΠ και των υπολοίπων νόμιμων στοιχηματικών εταιριών, υπέβαλε η ΠΑΕ ΑΕΚ και το οποίο συζητήθηκε την Πέμπτη (18/4) και αναμένεται η απόφαση.

Θυμίζουμε ότι οι αγώνες της ΑΕΚ δεν περιλαμβάνονται στα κουπόνια του ΟΠΑΠ από το 2015, καθώς τότε η ΕΕΑ είχε κρίνει πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ο ουσιαστικός «διοικητής» της και στο πρόσωπό του προκύπτει ασυμβίβαστο λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας του γιου του στο μετοχολόγιο του ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, επιτρέπεται σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, έχει ο ίδιος ή συγγενής του πρώτου βαθμού μέχρι το 15% των μετοχών στοιχηματικής εταιρίας χωρίς να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, μέλος του Δ.Σ. ή διευθυντικό στέλεχος στοιχηματικής εταιρείας, να είναι παράλληλα μέτοχος και να ασκεί μάνατζμεντ σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ.

Συνεπώς, το ασυμβίβαστο αναμένεται να αρθεί και η ΑΕΚ να επιστρέψει στα κουπόνια.

Sportfm.gr